Svijet

JEDNAKIJI MEĐU JEDNAKIMA

Španjolska će dopustiti marš feministica, dok ograničava bogoslužje Ravnatelj Kriznoga stožera španjolske vlade, založio se za feministička okupljanja i rekao kako su oni manje rizični od procesija Velikog tjedna

Foto: Pixabay

 

Dok su na snazi ograničenja prijevoza, okupljanja i bogoslužja, uslijed pandemije koronavirusa, španjolske će vlasti na Dan žena dopustiti marš feministica. Različite feminističke organizacije već pozivaju na prosvjede u različitim dijelovima Španjolske 8. ožujka. U Madridu su odobreni marševi do 500 osoba, javila je CNA, a prenosi nedjelja.ba.

Ministrica zdravstva Carolina Darias već je govorila protiv marševa, rekavši kako „nema mjesta“ za njih, jer ih „epidemiološka situacija ne bi dopuštala niti ima smisla održavati te događaje“.

Međutim, Fernando Simón, ravnatelj Kriznoga stožera španjolske vlade, založio se za feministička okupljanja i rekao kako su oni manje rizični od procesija Velikog tjedna.

U različitim autonomnim regionalnim upravama u Španjolskoj već su najavljena ograničenja za obrede Velikog tjedna i druge proslave vezane uz Crkvu, kao što su Sanfermine u Navarri, koje se ove godine neće održati.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh