Duhovnost

ZAŠTO BOG GOVORI PO SNOVIMA?

Snovi su oblik meditacije Pomažu da „spustimo“ biblijsku istinu iz glave u srce

Snovi su oblik meditacije

Foto: Pixabay

 

U snu možemo iskusiti da smo voljeni. Osjećamo oproštenje

Slike su jezik srca, koji se govore ondje gdje prebiva Bog. Po danu možemo reći „Bog me voli“ svojim umom. Ali ta ljubav nije doživljena u umu, ona se osjeća jedino u srcu. U snu možemo iskusiti da smo voljeni. Osjećamo oproštenje. Upoznajemo i pratimo te neopipljive stvarnosti srca i zapravo ih živimo. Snovi su oblik meditacije, koji nam pomaže da „spustimo“ biblijsku istinu iz glave u srce.
Znamo da se moramo truditi čuvati svoje srce jer iz njega sve proizlazi (usp. Izr 4, 23). Želimo se povezati sa svojim srcem u Duhu Svetome, koji u njemu prebiva (usp. 2 Kor 1, 21 – 22). Želimo sagledati njegovu perspektivu. Trebamo njegovu mudrost za svoj život. Želimo da nas pokrene njegova ljubav.

Ponekada čitamo biblijski odlomak i ne znamo što on znači. Lako je preskočiti nerazumljive retke i čitati samo one koji su nam razumljivi. Ali oni zahtjevniji obično su i najbolji, dijelom i zato što su zagonetni i šifrirani. Ako ćemo sve brzo shvatiti o Bogu, hoće li nam i dalje biti veličanstven i zagonetan? Mistika je njegova pozivnica, a najbolji način uvida u njegovu slavu jest naše srce.

Od svih cjelina koje čini jedinstveno biće (tijelo, duša i duh), najdublje nas i najintimnije povezuje s Bogom naš duh

On je nedostižan za naš um i ne možemo ga u potpunosti pojmiti. Ali i naše je srce fenomenalno, jer je sjedinjeno s Božjim srcem. Mi smo u jednom duhu s njime (usp. 1 Kor 6, 17). Od svih cjelina koje čini jedinstveno biće (tijelo, duša i duh), najdublje nas i najintimnije povezuje s Bogom naš duh (usp. 1 Kor 2, 9 – 12).

Iz knjige „Čuti Boga u snovima” autorâ Marka Virklera i Charity Virkler Kayembe. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh