Osobni razvoj

ČUTI BOGA U SNOVIMA

Snovi nam mogu pokazati ono što će nam se dogoditi u budućnosti „San vas može potaknuti na djelovanje ili na promjenu da vas ne bi pogodila koja nesreća. Ako odgovorite na adekvatan način, izbjeći ćete nevolju. Bog želi da živimo u njegovu Duhu, da bismo uživali radost i mir. On uvijek želi ono što je najbolje za nas“

Snovi nam mogu pokazati ono što će nam se dogoditi u budućnosti

Foto: Shutterstock


 

Na neki način snovi većinom pretkazuju budućnost. Neki snovi možda, jednostavno, pokazuju ono što će se dogoditi u bliskoj budućnosti ako se osoba ne popravi i ne promijeni svoj život. Drugi pak govore o dalekoj budućnosti, kao što nam pokazuju neki primjeri u Bibliji. Možda proroci mogu sanjati i snove o dalekoj budućnosti i o drugim ljudima osim o sebi, ali većina ljudi, koji nemaju proročke darove, sanjat će o sebi i imati snove čija su tema njihovi osobni problemi i pitanja s kojima se suočavaju.

Isto kao i proroštva, poruke i upozorenja u snovima ovise o čovjekovu odgovoru na njih (usp. Ez 33, 13 – 16). San vas može potaknuti na djelovanje ili na promjenu da vas ne bi pogodila koja nesreća. Ako odgovorite na adekvatan način, izbjeći ćete nevolju. Bog želi da živimo u njegovu Duhu, da bismo uživali radost i mir. On uvijek želi ono što je najbolje za nas. A naše je srce naš dom i svaki prodor u njega emocija koje nisu od Boga stvara neugodno, neprijateljsko ozračje, u kojem Božji Duh ne može počinuti.

„Takvi su snovi obična crvena zastava Duha Svetoga kojom nas upozorava da moramo moliti za određene stvari da bismo ih razriješili“

Stoga, kada navru frustracije u našem životu, Gospodin nam daje san u kojem nam pokazuje sve preostatke toga koje nismo uredili pred Bogom prije odlaska na spavanje. Bog ne želi da damo mjesta Đavlu dopuštajući da sunce zađe nad našom srdžbom (usp. Ef 4, 26 – 27). Ukoliko pođemo leći uznemireni, vjerojatno ćemo sanjati bijes ili agresiju da bismo se tako usredotočili na to. Takvi su snovi obična crvena zastava Duha Svetoga kojom nas upozorava da moramo moliti za određene stvari da bismo ih razriješili.

Tad ćemo priznati svoje loše osjećaje Gospodinu, prihvatiti njegovu istinu o osobi i situaciji i zadobiti oproštenje. Možemo ga i zamoliti da nam da san u kojem će nam pokazati što on osjeća prema osobi koja nas uznemirava. Na taj način možemo u snu vidjeti stvari i ljude iz njegove perspektive i osjetiti što on osjeća za ljude koji su nama mrski, što će nam pomoći da se odnosimo prema njima onako kako on hoće te ćemo se osjećati slobodno kad se probudimo.

Iz knjige „Čuti Boga u snovima“ autorâ Marka Virklera i Charity Virkler Kayembe. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh