Svjedočanstva

MARIJIN ZAGOVOR

SNAŽNO U snu mu se ukazala Marija Pomoćnica i obećala mu posebnu pomoć i zaštitu u životu Još se uvijek sjećam jednog vrlo jasnog sna u kojem mi se ukazala Gospa. Tada mi je obećala posebnu pomoć i zaštitu u životu. Zamolila me da uvijek na sebi imam nešto plavo što će me podsjećati na njezino obećanje...

Foto: Shutterstock 

Čitav moj život obilježen je pobožnošću prema Blaženoj Djevici Mariji. Roditelji su nas od malena učili da redovito molimo Gospino pozdravljenje, te da imamo pouzdanje u Gospin zagovor. Već sam prije napisao kako mi je baka usadila privrženost Gospi još jače.

Ukazanje u snu

Još se uvijek sjećam jednog vrlo jasnog sna u kojem mi se ukazala Gospa. Tada mi je obećala posebnu pomoć i zaštitu u životu. Zamolila me da uvijek na sebi imam nešto plavo što će me podsjećati na njezino obećanje. Ne sjećam se da sam od tada propustio i jedan dan, a da nisam imao makar plavu maramicu u džepu. Sada sam riješio svakodnevni ‘problem’ tako da sam kupio plavi sat koji uvijek imam na ruci i koji me uvijek podsjeća da je Blažena Djevica Marija sa mnom. Desetak godina nakon što sam sanjao taj san, bio sam u ekipi koja je u jednoj salezijanskoj crkvi u Ljubljani držala karizmatski seminar. Na vitraju te crkve prepoznao sam Gospu iz svoga sna: bila je to Marija Pomoćnica!

„Nakon ta dva dana u Međugorju moj je život krenuo sasvim drugim smjerom…“

Moje stvarno obraćenje (svjesna promjena života) počelo je u Međugorju, u kojem sam boravio samo dva dana. Kao što sam već napisao, ondje nisam ništa vidio niti išta osjetio, no siguran sam da je moj život nakon ta dva dana u Međugorju krenuo sasvim drugim smjerom. To je obraćenje bilo kao i Marijin život – neprimjetno, a istovremeno silno snažno. Bilo je kao ljubav koja dolazi u srce i kojoj se nakon dugih godina više ne želiš odupirati. Vjerujem da mnogima u Međugorju Marija postaje stvarna majka koju ne mogu vidjeti, ali itekako postaju duhovno svjesni njezine prisutnosti i njezina vodstva, koje sigurno vodi Bogu za svakog od nas najboljim putem. Međugorje je dovelo Bogu milijune ljudi, na najrazličitije načine, tako da se velik broj tih ljudi čak priključio nekom crkvenom pokretu ili izabrao neko crkveno zvanje.

Marija i karizmatski pokret

Osobno vjerujem da me Marija dovela u karizmatski pokret jer je znala da ću tako svrhu svoga života ispuniti na najbolji način. Hvala Crkvi za toliko bogatstvo crkvenih pokreta, kojih danas ima preko šezdeset priznatih i mnoštvo onih koji su na putu da to postanu. Svaki je od tih pokreta jednako vrijedan jer na svoj, poseban način dovodi ljude k Bogu. Mnoge naše župe na žalost nisu organizirane tako da bi mogle biti usko povezane zajednice vjernika, te su crkveni pokreti dobro rješenje za sve one koji imaju veću potrebu življenja svoje vjere u zajedništvu s drugom braćom i sestrama. No, Marija me nije dovela samo do Boga i drugih vjernika već i do sebe samoga.

Josip Lončar; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh