Svjedočanstva

LIJEČNICI SU ODUSTALI OD NJEGA

Snažno svjedočanstvo: Dječak se probudio iz kome dan prije nego li su trebali isključiti aparate koji su ga održavali na životu „Dok sam bio u komi, mislio sam da sam na nebu. Bio sam na velikom polju i samo hodao ravno. Ovo je Božje djelo, nema drugog objašnjenja“, rekao je Trenton…

Snažno svjedočanstvo: Dječak se probudio iz kome dan prije nego li su trebali isključiti aparate koji su ga održavali na životu

13-godišnjak iz Alabame probudio se iz kome samo dan nakon što su njegovi roditelji potpisali dokumente o darivanju njegovih organa.


Trenton McKinley pretrpio je strašnu ozljedu glave kad su se u ožujku prevrnula kolica za teret na kojima se vozio. Lubanja mu je pukla čak na sedam mjesta, podvrgnut je brojnim operacijama, zatajili su mu bubrezi, a doživio je i srčani udar.

Liječnici su rekli roditeljima da se dječak neće oporaviti. No, dan prije nego li su trebali isključiti aparate, a neposredno nakon što su roditelji već potpisali papir s odobrenjem za njihovo isključivanje i transplantaciju organa, Trenton se probudio.

Njegova majka, Jennifer Reindl, rekla je da je umro na operacijskom stolu nakon čega su ga oživljavali čak 15 minuta, te da su joj liječnici rekli da više nikada neće biti isti. Očajni roditelji napokon su odlučili donirati njegove organe, a zbog te odluke ostavili su Trentona na aparatima još nekoliko dana. Konačne pretrage njegovih moždanih funkcija bile su zakazane za idući dan, no umjesto moždane smrti, pretrage su pokazale aktivnost.

Trenton sada prolazi kroz naporan proces oporavka, te će trebati još niz operacija kako bi mu se sanirala razbijena lubanja:

„Sjećam se da sam udario u beton, da su kolica zatim pala na mene i nakon toga se više ne sjećam ničega“, rekao je.

„Počeo je već i čitati, rješava zadatke iz matematike. Sve je ovo jedno veliko čudo“, rekla je njegova majka.

„Dok sam bio u komi, mislio sam da sam na nebu. Bio sam na velikom polju i samo hodao ravno. Ovo je Božje djelo, nema drugog objašnjenja“, rekao je Trenton.

Izvor: BBC

Foto: FOX San Antonio

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh