Duhovnost

USMJERIMO PAŽNJU NA KRISTOVO TIJELO

Snažna molitva za ozdravljenje sv. Padra Pija U ovo naše vrijeme postoji ogromna napast da zaboravimo na stvarnost tijela Kristova. Bog nam šalje ovoga čovjeka sa zadatkom da nas pozove natrag k istini

Snažna molitva za ozdravljenje sv. Padra Pija

Foto: Unsplash, Jeremy Perkins

 

„Stigmama koje je Padre Pio nosio na svome tijelu tijekom života, kao i tjelesnim i psihičkim patnjama koje je podnosio, on našu pažnju usmjerava na Kristovo tijelo kao sredstvo spasenja. Isus je za nas umro na križu, te cijela teologija otkupljenja počiva na ovoj istini koja je jedna od temelja naše vjere. Ta je istina toliko važna da je kroz povijest Bog, kada bi ljudi zaboravili na nju ili je iskreno tražili, uvijek intervenirao događajima, djelima i čudesima. U ovo naše vrijeme postoji ogromna napast da zaboravimo na stvarnost tijela Kristova. Bog nam šalje ovoga čovjeka sa zadatkom da nas pozove natrag k istini.“ (kardinal Siri)

(iz knjige „Padre Pio – čovjek nade“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.)

Snažna iscjeliteljska molitva sv. Padra Pija

S portala Aleteia prenosimo kratku molitvu za ozdravljenje, koju je napisao sveti Padre Pio. U molitvi se svetac oslanja na Božju snagu i razmišlja o muci:

O moj Isuse, daj mi svoje snage kad se moja slaba narav pobuni protiv nevolje i patnje ovog života u progonstvu i omogući mi da sve prihvatim s vedrinom i mirom.

Svom snagom utječem se Tvojim zaslugama, Tvojoj patnji, Tvojem iscrpljivanju i Tvojim suzama, kako bih mogao surađivati s Tobom u djelu spasenja.

Daj mi snage da pobjegnem od grijeha, jedinog uzroka Tvoje agonije, Tvog znoja krvi i Tvoje smrti. Uništi u meni sve što Ti ne godi i ispuni moje srce vatrom svoje svete ljubavi i svim svojim patnjama.

Zagrli me nježno, i drži čvrsto pored sebe da Te nikada ne ostavim samog u Tvojoj okrutnoj muci. Tražim samo mjesto za odmor u Tvom Srcu.

Amen.

Knjigu „Padre Pio – čovjek nade“ autora Renza Allegrija možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh