Svjedočanstva

IZ ŽIVOTA MARIJANA ARHARA, SLOVENSKOG EGZORCISTA

Snaga svetih mjesta Čim bi kročili na ta sveta mjesta, začudilo ih je kako bi Marijan iznenada živnuo, vratila mu se fizička snaga...

Foto: Pixabay, Tóth László; Book.hr

 

Kad je bio prilično star i onemoćao, zajedno s dekanatskim svećenicima sudjelovao je na višednevnom hodočašću po najpoznatijim međunarodnim svetištima. Išli su zahvaliti za svećeničke zavjete. Čim bi kročili na ta sveta mjesta, začudilo ih je kako bi Marijan iznenada živnuo, vratila mu se fizička snaga.

U četiri dana kombijem, i to po lipanjskoj vrućini, prevalili smo nevjerojatne daljine

Jedan od suputnika ovako ga je opisao: „Iako je njegovo tijelo već bilo onemoćalo, nije propustio priliku obići mjesta na kojima se ispovijedalo i molila krunica. To me zadivilo. Išao je s nama, s manjom skupinom svećenika. U četiri dana kombijem, i to po lipanjskoj vrućini, prevalili smo nevjerojatne daljine. Prvo smo otišli u Loreto, iz Loreta u Asiz, iz Asiza do njemu najdražeg San Giovanni Rotonda, odatle u Bari do Svetog Nikole, zatim do Dubrovnika, od Dubrovnika do Međugorja i doma – sve za samo tri noćenja.

Kad smo došli ocu Piju – a bilo je 40 stupnjeva – pomislio sam u sebi: što će biti s Marijanom?

Sjećam se da sam bio jako zabrinut za njega. Kad smo došli ocu Piju – a bilo je 40 stupnjeva – pomislio sam u sebi: što će biti s Marijanom? Izišao sam iz kombija u kratkim hlačama i košulji kratkih rukava. Marijan je bio toliko uzbuđen što smo stigli, bio je u dugoj svećeničkoj košulji s kolarom, sa štapom, u jakni, a toliko nas je prestigao da sam ga jedva dostigao. Začuđeno sam ga promatrao, ništa mi nije bilo jasno. Imao sam osjećaj da je to tako kad se nađeš na mjestu gdje se puno ispovijeda i moli krunica. Tada je njegov duh nadvladao sve tjelesne slabosti.

Žurilo nam se i brinulo nas je kako ćemo ga pronaći, ali na kraju je sve bilo dobro

Četvrtog dana bili smo na posljednjoj postaji, u Međugorju, na putu kući. Čim smo tamo stigli, Marijan je nestao, više ga nismo vidjeli. Kad su ga ljudi tamo ugledali, zgrabili su ga, a i on je požurio na poznata mjesta. Vidio sam da je, unatoč fizičkoj iscrpljenosti, tamo bio ‘pojam’, točnije, poštovan i priznat svećenik. Žurilo nam se i brinulo nas je kako ćemo ga pronaći, ali na kraju je sve bilo dobro.“

>>IDEMO K MAJCI? Otvaramo prijave za hodočašće u Međugorje planirano za kraj ožujka

Iz knjige „Pozovi me. Zapisan u životima mnogih – Marijan Arhar, svećenik i egzorcist“ Helene Reberc. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh