Duhovnost

IZ ŽIVOTA SLOVENSKOG EGZORCISTA

Snaga Marijanove molitve – plod vjere Ništa važnije nije poduzimao i ništa nije radio bez molitve

Foto: Pixabay


 

Marijanova je osobitost bila u tome što svoju vjeru nije posebno objašnjavao, osim u propovijedima. Ono što je davao i govorio bilo je skromno, ali sve što je izgovorio bilo je utemeljeno i imalo je smisla, nije ostavljalo sumnje u čovjeku… Iako nije puno podučavao i govorio o vjeri, izražavao ju je svim svojim bićem. A plod njegove vjere bila je, nedvojbeno, snaga njegove molitve.

Bio je čovjek molitve i molitvom je ljudima premještao nepremostive planine!

„Zaista, kažem vam, ako imadnete vjere koliko je zrno gorušičino te reknete ovoj gori: ‘Premjesti se odavde onamo!’, premjestit će se i ništa vam neće biti nemoguće.“ (Mt 17,20) Bio je čovjek molitve i molitvom je ljudima premještao nepremostive planine! Uvijek je imao krunicu u ruci i vrtio ju je dok je, očito u tišini, ponavljao Zdravo Marije…
Preporučivao je molitvu krunice, a i sam ju je neprekidno molio. Njegove kolege kažu da je također preporučivao takozvanu molitvu „nebeskog dvora“.

Molitva mu nikad nije bila suvišna dužnost. Njegove su mise bile izvor mira, a i sam je bio miran i sav usredotočen na sveti obred

Ništa važnije nije poduzimao i ništa nije radio bez molitve. Tako je, primjerice, umnožio svoje molitve prije odlaska u posjet zagrebačkom kardinalu Bozaniću, a nekoliko mjeseci prije odolaska zatražio je od ženske redovničke zajednice u Zagrebu, sestara Pohoda Marijina, da mole za tu nakanu. Time je jasno pokazao da se ne pouzdaje samo u svoje molitve, već da mu je poznata snaga molitve Crkve, zajednice.
Molio je i prije svake svete mise i tako se iznutra pripremao za nju. Molitva mu nikad nije bila suvišna dužnost. Njegove su mise bile izvor mira, a i sam je bio miran i sav usredotočen na sveti obred.

Robert je svjedočio kako je jednom prigodom u Mostaru, na ulici opušteno prišao mladom muftiji, obratio mu se i izrazio mu poštovanje te mirno nastavio put

Njegova vjera nije isključivala ljude različitih uvjerenja. Robert je svjedočio kako je jednom prigodom u Mostaru, na ulici opušteno prišao mladom muftiji, obratio mu se i izrazio mu poštovanje te mirno nastavio put. Pozitivno iznenađen, muftija je neko vrijeme šutke stajao nasred ulice i gledao za njim.

Iz knjige „Pozovi me“, o životu svećenika i egzorcista pok. Marijana Arhara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Kupiti ju možeš ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh