Duhovnost

BOŽJA RIJEČ JE ŽIVA

Smith Wiggleswort: Sveto pismo nam otkriva dubine kraljevstva nebeskoga i Njegov naum za nas Kada se hranimo Riječju i razmatramo poruku koju ona sadrži, Duh Božji dolazi i oživljuje ono što smo primili te nam daje riječ spoznanja koja je puna snage i života na isti način na koji je Duh Sveti poticao proroke prošlih vremena

Smith Wiggleswort: Sveto pismo nam otkriva dubine kraljevstva nebeskoga i Njegov naum za nas

Foto: Pixabay

 

Pavao nas u Poslanici Efežanima 4,3-6 potiče da se trudimo sačuvati jedinstvo Duha svezom mira jer jedno smo tijelo i jedan Duh. „Jedan Gospodin! Jedna vjera! Jedan krst! Jedan Bog i Otac sviju.“ Krštenjem u Duhu svi postajemo jedno. Nadalje, Pavao nam u Prvoj poslanici Korinćanima 12,13 govori: „Ta u jednom Duhu svi smo u jedno tijelo kršteni… I svi smo jednim Duhom napojeni.“ Božja je zamisao da svi isto govorimo.

Kada Duh Sveti upravlja Crkvom, tada Krist nikada nije razdijeljen. Njegovo se tijelo ne može razdijeliti, u Njemu nema podjele. Raskoli i podjele potekli su od tjelesnog uma

Ako svi imamo puninu objave Duha Božjega, svi ćemo vidjeti istu stvar. „Zar je Krist razdijeljen?“ pitao je Pavao Korinćane. (1 Kor 1,13) Kada Duh Sveti upravlja Crkvom, tada Krist nikada nije razdijeljen. Njegovo se tijelo ne može razdijeliti, u Njemu nema podjele. Raskoli i podjele potekli su od tjelesnog uma.

Dubine kraljevstva i Njegov naum za nas

Veoma je važno da se među nama očituje „riječ spoznanja“. Isti Duh po kojemu dolazi riječ mudrosti također donosi riječ spoznanja. Objava Božjih otajstava dolazi po Duhu Svetomu te moramo imati nadnaravnu riječ spoznanja kako bismo drugome prenijeli ono što nam je Božji Duh objavio.

Upravo nas poznavanje Svetoga pisma može učiniti mudrima nama na spasenje (usp. 2 Tim 3,15) jer ono nam otkriva dubine kraljevstva nebeskoga i Njegov naum za nas

Božji nam Duh objavljuje Krista u svoj Njegovoj punini i pokazuje nam Ga kroz cijelo Sveto pismo. Upravo nas poznavanje Svetoga pisma može učiniti mudrima nama na spasenje (usp. 2 Tim 3,15) jer ono nam otkriva dubine kraljevstva nebeskoga i Njegov naum za nas.
Mnogi ljudi čitaju i proučavaju Riječ Božju a da je oni pritom uopće ne doživljavaju živom.

Kada se hranimo Riječju i razmatramo poruku koju ona sadrži, Duh Božji dolazi i oživljuje ono što smo primili te nam daje riječ spoznanja koja je puna snage i života na isti način na koji je Duh Sveti poticao proroke prošlih vremena

Biblija je mrtvo slovo osim po Duhu. Jedino po Duhu Božja Riječ u nama može biti živa i moćna. Riječi koje je Krist izgovarao nisu samo mrtve riječi nego i duh i život. Stoga je Božja zamisao da živa riječ, istinita riječ, Božja riječ, nadnaravna riječ spoznanja izlazi iz naših usta po snazi Duha Božjega. Upravo će Duh Sveti dati tvojim ustima da govore i objavljuju Božju namisao.
Božje dijete treba žeđati za Riječju te ono prije svega treba poznavati Isusa. „Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.“ (Mt 4,4; Pnz 8,3) Kada se hranimo Riječju i razmatramo poruku koju ona sadrži, Duh Božji dolazi i oživljuje ono što smo primili te nam daje riječ spoznanja koja je puna snage i života na isti način na koji je Duh Sveti poticao proroke prošlih vremena. Božje je Riječi Duh Sveti nadahnjivao u početku, a po istome tom Duhu one po nama trebaju dolaziti kao žive, snažne i oštrije od dvosjeklog mača.

Preporučamo poslušati i ovo predavanje Nebojše Đurića u nastavku:

vjera-koja-raste-3dIz knjige „Vjera koja raste autora Smitha Wiggleswortha. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Kupiti ju možete u elektroničkom izdanju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh