Vijesti

LONDON

U smeću pronađena relikvija pape Klementa I. Tvrtka Envirowest, koja je objavila vijest o pronalasku relikvije na svojoj internetskoj stranici, ne zna točnu lokaciju s koje je stigla relikvija, ali poprilično su sigurni da je bačena negdje u središtu Londona…

Londonsko komunalno poduzeće pronašlo je relikviju sv. Klementa I. (četvrtoga Pape) u kanti za smeće. Relikvija se sastoji od fragmenta kosti pohranjenog u crveno-zlatnoj kutiji.


Iz tvrtka Envirowest, koja je objavila vijest o pronalasku relikvije na svojoj internetskoj stranici, tvrde da ne znaju točnu lokaciju s koje je stigla relikvija, ali poprilično su sigurni da je bačena negdje u središtu Londona.

„Možete zamisliti kako smo se iznenadili kad smo u smeću pronašli kost koja je pripadala Papi. Često pronalazimo čudne predmete u smeću, ali ovo je čak i nama bio šok“, rekao je James Rubin, vlasnik tvrtke Envirowest. Sveti Klement rođen je u I. stoljeću u Rimu, bio je četvrti rimski Papa, a vjeruje se da se obratio na kršćanstvo s judaizma.

O Klementovu životu i smrti nije poznato gotovo ništa. U njegovo vrijeme progonili su se kršćani. O njegovom se mučeništvu govori u apokrifnim spisima koje je u svojoj zbirci „Patres apostolici“ 1724. objavio Cotelier. Ondje se uz mnoštvo detalja govori o tome kako je Klemet obratio Teodoru, ženu Sisinija, Nervina dvorjanika, a potom i samog Sisinija te još 423 osobe. Car Nerva ga je stoga prognao na Krim, gdje je učinio razna čudesa i obratio mnoge na kršćanstvo.

Izvor: National Catholic Register

Foto: Ancient Origins

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh