Aktualnosti

CARLO ACUTIS

Službeno potvrđeno: Tijelo „računalnog genija“ koji je na putu ka kanonizaciji ostalo neraspadnuto „Za beatifikaciju je potrebno jedno čudo po zagovoru sluge Božjeg, koje se u ovom slučaju odnosi na ozdravljenje djeteta iz Brazila“

Službeno potvrđeno: Tijelo „računalnog genija“ koji je na putu ka kanonizaciji pronađeno neraspadnuto

Foto: www.carloacutis.com

 

Postulator kauze za beatifikaciju, Nikola Gori, potvrdio je 8. travnja da je tijelo Carla Acutisa, mladića koji je u dobi od 15 godina preminuo od leukemije, neraspadnuto – prenosi Aleteia.

Intervju je emitiran 8. travnja na talijanskoj televiziji Tv2000, koja je prenosila svečanost prenošenja mladićeva tijela u kapucinski samostan u Asizu.

Ozdravljenje djeteta iz Brazila

„Za beatifikaciju je potrebno jedno čudo po zagovoru sluge Božjeg, koje se u ovom slučaju odnosi na ozdravljenje djeteta iz Brazila, za što je moguće da će ga Papa potpisati jer je skupljena sva medicinska dokumentacija. No, o tome je još rano govoriti jer su istraživanja tek započela“, objašnjava postulator Gori.

Ovu su vijest prenijeli mediji diljem svijeta, nakon što je svećenik Marcelo Tenorio, potpredsjednik kauze za kanonizaciju Carla Acutisa, 23. siječnja izvijestio da je tijelo mladog talijanskog kompjuterskog genija i strastvenog štovatelja Euharistije pronađeno u neraspadnutom stanju. Vijest je kasnije opisana kao neslužbena, ali je nitko nakon toga nije opovrgnuo.

Otac Marcelo Tenorio, zamjenik postulatora, podijelio je ovu vijest na društvenim mrežama. Otkrio je da je vidio fotografije, ali ih ne može podijeliti. Svećeniku je vijest prenijela Carlova majka.

„Dragi moji, danas sam od majke Carla Acutisa primio predivnu vijest, da je tijelo časnog mladića, koji je preminuo prikazujući svoj život za papu Benedikta XVI., netaknuto. Za nas koji ga volimo i svjedočimo o njegovu životu, to je trenutak neizmjerne radosti. Vidio sam fotografije, ali ih ne mogu otkriti. Njegovo će tijelo biti preneseno u kapucinski samostan u Asizu, a odatle će se, u prikladno vrijeme, prenijeti u staru baziliku sv. Marije Maggiore u Asizu. Te Deum laudamus Vi Dominum confitemur!

P. Marcelo Tenorio

Vice postulator.”

Objavljena knjiga o njegovu životu

Do ovoga otkrića došlo je prilikom ekshumacije Carlova tijela, koja je sastavni dio kanonskog utvrđivanja posmrtnih ostataka koju obavlja Kongregacija za kauzu svetaca.

Carlo Acutis bio je mladi zaljubljenik u računala koji je ljubav prema web dizajnu odlučio posvetiti Isusu u euharistiji. Tako je već sa 11 godina započeo projekt kojim je htio zabilježiti sva euharistijska čuda koja su se dogodila u povijesti.

Proučio je i zabilježio 136 euharistijskih čuda te je izradio web-stranicu na kojoj je zabilježio svoja otkrića. Išao je gotovo svakodnevno na svetu misu, te je redovito provodio vrijeme u molitvi pred svetohraništem. Kad bi ga liječnik pitao kako se osjeća, odgovarao bi: „Ima ljudi koji trpe puno više od mene!” Nakon smrti objavljena je i knjiga o njegovu životu pod nazivom „Euharistija – moja autocesta za nebo”.

Izvor: Aleteia

Prijevod: Medjugorje-info.com

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh