Aktualnosti

SLUŽBENI POSJET // Premijer Plenković se susreo s papom Franjom u Vatikanu Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u subotu prije podne u audijenciju kod pape Franje sa suprugom i djecom, te s izaslanstvom.

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u subotu prije podne u audijenciju kod pape Franje sa suprugom i djecom, te s izaslanstvom. Osim s Papom, Premijer će razgovarati i s Pietrom Parolinom, vatikanskim državnim tajnikom, a posjetit će i Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima.

Susret s predstavnicima Hrvata u Italiji

Plenković je u petak doputovao u posjet Vatikanu, a po dolasku se sastao s predstavnicima Hrvata u Italiji u hrvatskom veleposlanstvu u Rimu, te se neformalno susreo i s talijanskim premijerom Paolom GentilonijemGovoreći o posjetu Vatikanu, Premijer je rekao mu je čast da je doputovao u posjet Svetoj Stolici, a susret s papom Franjom ocijenio je ‘jednim od najreferentnijih trenutaka u poslu bilo kojeg predsjednika Vlade u smislu međunarodnih aktivnosti’.

Razgovor o okončanju postupka kanonizacije bl. Alojzija Stepinca

U petak je premijer najavio da će Papu tijekm posjeta Vatikanu pozvati u Hrvatsku, a s njime namjerava razgovarati o okončanju postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca te jačanju odnosa Svete Stolice i Hrvatske.

„Posjet Svetom Ocu, papi Franji, zasigurno je za mene jedan od najvažnijih događaja uopće u životu, a poklapa se i s godinom dana rada Vlade“, rekao je Plenković.

Izvor: Dnevnik.hr; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh