Aktualnosti

REZULTATI ISTRAGE

Slučaj nestanka mlade Talijanke i dalje nerazriješen – obje su grobnice prazne „Nisu pronađeni niti ljudski ostatci niti urne“, izjavio je jučer glasnogovornik Svete Stolice Alessandro Gisotti

Slučaj nestanka mlade Talijanke i dalje nerazriješen – obje su grobnice prazne

Emanuela Orlandi/ foto: Shutterstock


 

Otvaranjem dviju grobnica u Vatikanu otkriveno je da su oba groba prazna; tako misterij nestanka mlade Talijanke ostaje nerazriješen, prenosi CNA.

„Nisu pronađeni niti ljudski ostatci niti urne“, izjavio je jučer glasnogovornik Svete Stolice Alessandro Gisotti.

Grobnice su otvorene u pokušaju pronalaska tragova vezanih s nestankom Emanuele Orlandi iz 1983. godine. Vatikan je odobrio otvaranje grobova na zahtjev obitelji Orlandi, koja je prošle godine primila anonimno pismo koje sugerira da bi se korisni tragovi mogli pronaći u blizini kipa anđela na Teutonskom groblju.

Grobnice koje su otvorili pripadaju princezi Sophiji von Hohenlohe, koja je preminula 1836. i vojvotkinji Charlotti Frederice, koja je preminula 1840. godine.

Sljedeći korak u istrazi bit će provjeravanje dokumentacije o strukturalnim renovacijama groblja iz 1800-ih, 1960-ih i 1970-ih, objasnio je Gisotti.

U medijima se je godinama spekuliralo što je je dogodilo s djevojkom; pokojni talijanski egzorcist Gabriele Amorth za CNN je prije sedam godina izjavio, kako misli da je Emanuela oteta da bi bila iskorištena u orgijama koje su organizirali diplomati stranog veleposlanstva pri Svetoj Stolici.

Prošle godine u podrumu zgrade veleposlanstva Svete Stolice pronađene su kosti za koje se je posumnjalo da pripadaju Emanueli i još jednoj djevojci koja je nestala nakon nje – Mirelli Gregori. Ipak, DNK analizom utvrđeno je da kosti ipak ne pripadaju nestalim djevojkama.

Prevela Ana Marija Lončar; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh