Svjedočanstva

SLUČAJ KOJI JE ZAPREPASTIO LIJEČNIKA // Kako je Padre Pio izmolio dijete menadžeru poznatog talijanskog glumca „Padre nas je primio i moj mu menadžer reče: 'Oče, molim Vas, želio bih imati dijete'. Padre Pio mu je odgovorio: 'Ali koliko djece bi ti htio? Zar nisi već dobio jedno?'…“

Glumac Carlo Campanini, koji je sve svoje slobodno vrijeme provodio u San Giovanni Rotondu, ispričao mi je i o mnogim drugim čudesnim iscjeljenjima Padre Pija. Campanini, osim što je bio osobnim prijateljem i štovateljem Padre Pija, prijateljevao je i s drugim osobama koje su ga okruživale, dakle, mogao je svoje priče prikupiti iz prve ruke.

„Ja bih bio spreman počiniti svaki grijeh, pa i ukrasti, samo kada bi to pomoglo da moja supruga ostane u drugom stanju’…“

„Jednom sam prilikom čuo svog menadžera kako izgovara sljedeće riječi: ‘Nakon što sam se vjenčao sa svojom suprugom, moja je najveća želja bila imati s njom djecu, mnogo djece. Međutim, kako je vrijeme odmicalo, moja supruga nije uspjela zatrudnjeti i liječnici kod kojih je otišla na pregled, rekli su joj da za to nema nikakvih izgleda. Ja bih bio spreman počiniti svaki grijeh, pa i ukrasti, samo kada bi to pomoglo da moja supruga ostane u drugom stanju’.

„Zašto ne bismo otišli kod Padre Pija?” predložio sam mu.

„Tko je Padre Pio?” upitao me.

Susret s Padre Pijom

Objasnio sam mu i uspio ga uvjeriti. Sutradan smo već bili u San Giovanni Rotondu. Odveo sam ga Padre Piju i on mu je ispričao svoju priču. Na kraju ga je upitao: „Trebam li svoju suprugu poslati na operaciju kako bi mogla imati djecu?”

„Eh, sinko moj, nož je nož”, odgovorio mu je i udaljio se.

„Što bi trebala značiti ta rečenica?” upitao me moj menadžer.

„Ne znam”, odgovorio sam, „ali vjerujem da ti je htio reći kako ta operacija nema nikakva smisla.”

Vratili smo se kući. Moj je menadžer bio razočaran. Unatoč tome, nakon mjesec dana ponovno je poželio otići kod Padre Pija. Tijekom putovanja, neprestano je ponavljao: „Tko zna hoće li me se Padre Pio uopće sjetiti”.

„Sigurno će se sjetiti”, hrabrio sam ga, „Padre Pio ništa ne zaboravlja.”

Padre nas je primio i moj mu menadžer reče: „Oče, molim Vas, želio bih imati dijete”.

Padre Pio mu je odgovorio: „Ali koliko djece bi ti htio? Zar nisi već dobio jedno?” te nas ostavi.

Moj me menadžer pogleda i odmahnu glavom kao da hoće reći: „Vidiš, zamijenio me s nekom drugom osobom”.

„No, dva me dana kasnije, nazvao. Vikao je od radosti…“

Vratili smo se u Rim, a da moj prijatelj cijelim putem nije izgovorio ni riječ. Odavao je dojam potpuno izgubljena čovjeka. No, dva me dana kasnije, nazvao. Vikao je od radosti. Njegova je supruga bila trudna. Rekao mu je to ginekolog koji ju je pregledao i koji je ostao u zaprepaštenju, budući da je ranijim pregledima utvrdio kako je samo kirurški zahvat mogao omogućiti toj ženi postati majkom.

Ulomak iz knjige Renza Allegrija Padre Pio čudesni život. Više o knjizi možete saznati OVDJE. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Padre Pio“

U Hrvatskoj prodano više od 6000 primjeraka!

Padre Pio je svetac kojeg danas zaobilaze znanstvenici i liberalni teolozi. Ni jedni ni drugi ne mogu ni shvatiti ni objasniti čudesa koja je Bog po njemu činio te ih čini i dalje a budući da ona ruše njihove teorije, jednostavno su ga odlučili ignorirati. Za njegovo proglašenje svetim, dokazano je ravno sto čudesa. Da se nastavilo s traženjem, ta bi se brojka značajno povećala…

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh