Aktualnosti

VIŠE OD 100 ZASTUPNIKA GLASALO PROTIV

Slovački parlament odbio ratificirati Istanbulsku konvenciju Parlament je pozvao slovačku Vladu da ne nastavi s procesom ratifikacije Istanbulske konvencije i da obavijesti Vijeće Europe da Slovačka neće ratificirati Konvenciju.

Foto: Pixabay

 

Slovački parlament još jednom je odbacio ratifikaciju Istanbulske konvencije. Od 150 zastupnika čak ih je 101 glasalo protiv, prenosi slovačka Pravda.

Parlament je pozvao slovačku Vladu da ne nastavi s procesom ratifikacije Istanbulske konvencije i da obavijesti Vijeće Europe da Slovačka neće ratificirati Konvenciju.

U raspravi su zastupnici, među ostalim, istaknuli da je Konvencija zbog rodne ideologije u suprotnosti sa slovačkim Ustavom koji brak definira kao zajednicu muškarca i žene, a upravo su rodnu ideologiju naveli kao glavni nedostatak dokumenta.

Podsjećamo, u ožujku 2018. godine, zastupnici Europskog parlamenta pozvali su države članice Europske Unije koje još nisu ratificirale Istanbulsku konvenciju da to učine što je prije moguće.

Hrvatska je to učinila već 13. travnja, kada je u Hrvatskom saboru izglasana ratifikacija sa 110 glasova za, 30 protiv i dva suzdržana.

O Istanbulskoj konvenciji pisali smo ranije, a više možete pročitati ovdje.

Izvor: Narod.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh