Duhovnost

SESTRA BOGNA MLYNARZ

Slika našeg čina vjere – utičnica za struju Kada bismo imali vjeru malenu kao gorušičino zrno, gore bi se premještale u more!

Slika našeg čina vjere - utičnica za struju

Foto: Pixabay

 

Nedavno sam vodila duhovnu obnovu o vjeri. U vrijeme predavanja koristila sam jednostavan rekvizit: utičnicu za struju. To je slika našeg čina vjere. Božja moć je prisutna. I ne samo nekih slabih 220 V. On ima svemoć. Ali moramo se uključiti u tu struju, a to se događa po činu vjere.

Ne moramo zavidjeti sv. Faustini što je vidjela Isusa. Svatko od nas ima pristup toj istoj punini milosti i božjoj moći

Toliko je dovoljno da doživimo božju moć. Nisu potrebne posebne objave i nadnaravne pojave. Ne moramo zavidjeti sv. Faustini što je vidjela Isusa. Svatko od nas ima pristup toj istoj punini milosti i božjoj moći. Pomoću električne utičnice – čina vjere. I zapravo je nevažno je li naša vjera velika ili mala. Bitno da je vjera. Jer kada bismo imali vjeru malenu kao gorušičino zrno, gore bi se premještale u more!

Zapravo, iskreno govoreći, ne znam zašto se Bog tako podložio ljudskoj vjeri, ali tako to funkcionira.

Iz knjige „Bog traži čovjeka” autorice časne sestre Bogne Młynarz, ZDCh. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh