Duhovnost

OBRAĆENJE

Skupo je očistiti svoju dušu, obnoviti svoju nevinost i anđeosko društvo Svi smo pozvani prikazati se, baš takvima kakvima jesmo, pod nogama našega raspetoga Gospodina. To znači da mu donosimo sve kako bi On mogao primiti, očistiti i popraviti bilo kakvu štetu, kako bi nas oslobodio

Foto: Unsplash, Pablo Heimplatz 


 

Kad osoba pođe putem obraćenja, nakon što primi milost otkrivanja grijeha i pronađe Boga, nije svjesna tame koja je još uvijek prati. Čak i kad duša donese čvrstu odluku da će se odijeliti od đavla, đavao će je ipak i dalje nemilosrdno pokušavati zarobiti do njezinog posljednjeg daha. Slijedom toga, potrebna su razmatranja i duhovno usmjerenje u najstrožem obliku jer legija neće tako lako pustiti tu dušu kojoj je godinama pravila društvo. To je iznimno ozbiljan slučaj i moramo osvijestiti obraćenu dušu da je prekid njezine veze sa Sotonom rat koji će zahtijevati svu njezinu pozornost.

Svi smo pozvani prikazati se, baš takvima kakvima jesmo, pod nogama našega raspetoga Gospodina. To znači da mu donosimo sve kako bi On mogao primiti, očistiti i popraviti bilo kakvu štetu, kako bi nas oslobodio

Ako smo skrenuli s pravoga puta i vratili se na svjetlo, možemo vidjeti tragove koji su ostali iza nas na neprijateljskom teritoriju. Skupo je očistiti svoju dušu, obnoviti svoju nevinost i anđeosko društvo. Svi smo pozvani prikazati se, baš takvima kakvima jesmo, pod nogama našega raspetoga Gospodina. To znači da mu donosimo sve kako bi On mogao primiti, očistiti i popraviti bilo kakvu štetu, kako bi nas oslobodio.

Trebali bismo doći pred Njega sa svojom prošlošću i položiti je u podnožje Isusovog križa, zamolivši ga da svojom Krvlju prekrije svaku tamu, tako da se više nikada ne može ubrojiti protiv nas pred Njegovim Svetim Sudom. Trebali bismo doći pred Njega sa svojim sklonostima i reći:

“Gospodine, pod tvojim razapetim nogama, padam ničice da bih ti predao ovu bol, patnju, tjeskobu, kušnju, bolest…Želim, Gospodine, da to primiš tako da možeš učiniti po Svojoj volji. Znam da mi nisi poslao ovu određenu kušnju, ali isto tako znam da si nas naučio put Križa. Pozivaš nas nositi naš vlastiti križ i sjediniti ga s Tvojim. Učini od moje boli što god hoćeš. Neka to pridonese spasenju moje duše, duša u mojoj obitelji i svim nakanama koje Ti imaš. A ako me želiš ozdraviti, spasi me od ove nevolje…ove bolesti…ove boli. Slava Tebi, svemogući Gospodine.”

Ulomak iz knjige koju ćete uskoro moći kupiti u biblioteci Figulus: „Pobijediti u bitki za svoju dušu. Isusova učenja prema Marinu Restrepu: sv. Pavlu našeg vremena”, autorice Christine Watkins, u izdanju izdavačke kuće Kyrios

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh