Duhovnost

OPROŠTENJE I POKAJANJE

Skrušena srca traži oproštenje Danas zamoli Boga za oproštenje za sve svoje grijehe koji su ga uvrijedili, za grijehe kojih se sjećaš i onih kojih se ne sjećaš ili koje ne prepoznaješ

Foto: Pixabay

 

„Znaj, koliko puta dođeš k meni u poniznosti i moliš za oproštenje, toliko puta izlijevam čitavo mnoštvo milosti na tvoju dušu…“ (Dn 1293)

Razmatranje

Ponekad mislimo da oprostiti znači zanemariti ono što je neka osoba učinila, čak i ako ta osoba ne pokazuje nikakvo žaljenje ili tugu. Mislimo da trebamo ignorirati ono što je osoba učinila, ili se čak praviti da nas to nije povrijedilo. Pravimo se da je oproštenje isto što i gubitak pamćenja. Prije nego što ta osoba uopće prizna da je nešto učinila, mi kažemo: „Oh, u redu je. Opraštam ti. Nije problem.“

Božje oproštenje ne funkcionira tako. Božje oproštenje započinje s nama. Mi prvo moramo priznati što smo učinili. Moramo skrušena srca tražiti oproštenje. Danas zamoli Boga za oproštenje za sve svoje grijehe koji su ga uvrijedili, za grijehe kojih se sjećaš i onih kojih se ne sjećaš ili koje ne prepoznaješ.

Molitva

Dobri Isuse, oprosti mi moje prijestupe; operi me od mojih grijeha.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Kupiti ju možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh