Svjedočanstva

RADOST U SRCU

Škola molitve mi je pomogla da ne pobjegnem nego da počnem blistati sa svojim talentima Ovdje smo jedni za druge, da se po istini Riječi ohrabrujemo na životnome putu. Polaznica Škole molitve nam svjedoči kako to izgleda tamo

Teško je u riječi pretočiti ono što mi pruža Škola molitve, ali pokušat ću.

Naime, u Školi sam bila godinu i pol dana kada sam, zbog osobnih razloga, prestala dolaziti. No, po Duhu sam nekako znala da ću, kada se za to stvore uvjeti, ponovno krenuti. Tako je i bilo – priključila sam se online grupi koja je krenula u veljači ove, 2023. godine.

Osjećam posebnu radost i uzbuđenje u srcu upravo i baš zbog ovoga našeg okupljanja utorkom u 17,30 sati

Prošlo je tek neko vrijeme od ovoga mog ponovnog početka i iskustva u Školi, ali već mogu sa sigurnošću reći da osjećam posebnu radost i uzbuđenje u srcu upravo i baš zbog ovoga našeg okupljanja utorkom u 17,30 sati.

Možda nije na odmet spomenuti da je meni Škola nešto posebno, jer me drži usmjerenu na promišljanja o Riječi Božjoj kroz čitav tjedan. I to „ okupljanje“ utorkom mi puno znači za moj duhovni napredak. Budući da živim u maloj sredini (župna zajednica je brojčano jako mala a prostorna udaljenost od ostalih većih mjesta je oko 40 kilometara) i ovakvi vidovi duhovnosti nisu zaživjeli – meni Škola molitve online osobno znači velik poticaj i napredak u duhovnom razvoju.

Kroz Školu sam počela otkrivati područja koja je potrebno liječiti na duhovnoj razini i u kojima treba napraviti iskorak na „čistinu“ moga života

Kroz Školu sam počela otkrivati područja koja je potrebno liječiti na duhovnoj razini i u kojima treba napraviti iskorak na „čistinu“ moga života, koliko god to meni bilo teško i neugodno. Duh Sveti preko voditelja zaista potiče i čini dobre i nepredviđene stvari u mome životu. Primjerice, prošli tjedan, kada smo imali temu o talentima. Naime već sam dugo razmišljala i predavala Isusu ideju o promjeni posla, što se u konačnici i dogodilo (i to sa svim nijansama i uvjetima koje sam u skrovitosti srca i željela). Primljena sam na novo radno mjesto. Međutim, odjednom sam se u svemu povukla i rekla da ja to ne želim, da je to za mene preteško i da ja ne bih mogla iznijeti taj teret. Obavijestila sam dosadašnjeg poslodavca da se vraćam na stari posao, potencijalnog poslodavca da neću prihvatiti taj posao i tu je priča stala, barem za mene, ali ne i za Isusa. Kao što sam spomenula, odmah sljedeći utorak smo u Školi razmatrali prispodobu o talentima.

Kroz meditaciju i prebivanje u Riječi, Otac Nebeski mi je otvorio sliku hrpice talenata koji jako, jako, jako svijetle, a oko njih je velika, velika tama…

Kroz meditaciju i prebivanje u Riječi, Otac Nebeski mi je otvorio sliku hrpice talenata koji jako, jako, jako svijetle, a oko njih je velika, velika tama. Odmah sam u srcu znala i spoznala da me Otac poziva da upravo ja, nitko drugi, moram blistati sa svojim talentima (bilo u duhovnoj sferi ili ovoj tjelesnoj) uz pomoć i milosrđe Božje a na njegovu veliku slavu. Pored toga poticaji voditelja bili su da su upravo naše ruke ti talenti koje moramo koristiti, a ne zakopati i povući se u svakodnevnom životu, kakve god okolnosti bile oko nas. Ali Bog je taj koji se ne mijenja i koji je isti jučer, danas i sutra. Plod samo tog jednog utorka bio je da sam u petak nazvala budućeg poslodavca i prihvatila novi posao, a kako će sve to dalje teći, stavljam Isusu u ruke jer bez njega ne mogu učiniti ništa.

Svakim online okupljanjem povezuju se polaznici iz cijelog svijeta

Za kraj želim napomenuti da se svakim online okupljanjem povezuju polaznici iz cijelog svijeta, što dodatno izljeva milost i probuđenje Duha na svakog od nas. Jako je bitno da pored naših različitih pristupa i doživljaja Škole molitve, kao stup svega toga pojavljuje voditelj koji zaista daje toliku širinu duhovnim temama da sam svaki put ushićena kada „baš ta Riječ“ bude za mene. Velika hvala na svakoj protumačenoj Riječi koja me ponovno i iznova vraća u Život a posebno kada se od srca nasmijem na njegovo tumačenje (iako on to ne čuje jer imamo ugašene mikrofone).

Dragi čitaoče, pozivam te da razmisliš i napraviš „korak u nepoznato“ gdje te čeka ‘SAMO’ ISUS u svom obilnom milosrđu i ljubavi i pridružiš se jednoj od grupa Škole molitve.

Posvjedočila, polaznica Škole molitve.

Book.hr

Foto: Anna Om; Shutterstock

O Školi molitve možeš više pročitati ovdje. Neka iskustva polaznika možeš pronaći ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh