Aktualnosti

ZAGREB

ŠKOLA MOLITVE Nova grupa u Dubravi! Priključi se!

Foto: Aaron Burden; Unsplash


 

U Zagrebu je formirana nova grupa Škole molitve u Dubravi te ima mjesta za još nekoliko polaznika. Priključi se!

Prijave na: 095/160-7985 (Mario)

Prvi susret: 28. rujna od 18 do 20 sati. Naredni susreti: ponedjeljkom u isto vrijeme.

Adresa (ulaz u zgradu s dvije strane): Avenija Dubrava 43 ili Hrvatskog proljeća 28, 1. kat

Info

Školu molitve organiziraju Kristofori a raširena je po cijeloj Hrvatskoj te u nekoliko drugih zemalja. Škola je zamišljena kao cjeloživotni tečaj koji se odvija jednom tjedno u trajanju od dva sata u grupama od po četiri do sedam sudionika. Škola (tečaj) bavi se promišljanjem i razmatranjem biblijskih i liturgijskih tekstova te nutarnjom i zastupničkom molitvom, što ju također čini dobrom pripremom za Svetu Misu.

Škola molitve se trenutno održava u: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Osijeku, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Našicama, Kninu, Koprivnici, Križevcima, Varaždinu, Bjelovaru, Ivanić Gradu, Sisku, Petrinji, Donjem Miholjcu, Plitvičkim Jezerima, Ravnoj Gori…

Za više informacija posjetite: www.kristofori.hr/tecaj ili pošaljite mejl na: [email protected]

Istinski osobni susret sa živim Bogom moguć je svakome tko odluči potražiti Boga svim srcem

Istinski osobni susret sa živim Bogom nije predodređen samo za posebne svece ili za visokoškolovane teologe ili za posebno posvećene službenike Crkve, već je moguć svakome čovjeku koji odluči potražiti Boga svim srcem. Želiš naučiti istinski moliti – graditi svoj osobni susret sa živim Bogom? Uključi se u Školu molitve!

Knjižice koje će Vam biti na blagoslov

Molitva je susret čovjeka s Bogom. To je susret čitavog čovjeka s Bogom, susret koji ispunjava, oslobađa, liječi, usmjerava, podiže, tješi, umiruje, razveseljava, kroti, krijepi… Molitva je proces po kojem čovjek postaje svet (cjelovit – usađen u Boga). Molitva je mnogo više od izgovaranja naučenih riječi i formula.

U učenju istinske molitve od velike nam pomoći mogu biti tri knjižice pod naslovom Škola molitve 1, 2 i 3:

 

 

Škola molitve 1

„Knjižicu brata Josipa koju držim u rukama želim zadržati u srcu. Vjerujem da su razmišljanja u njoj uistinu plod suradnje s Duhom Boga živoga te da izviru iz duše koja moli i trpi, pita i traži, slama se u vlastitoj nemoći i uzdiže se ujedno u sili Gospodnjoj.”
p. Marko K. Glogović, OSPPE

 

 

Škola molitve 2

Ova knjižica predlaže jedan od uhodanih načina na koji možemo ući u svijet razmatranja otajstava Isusova i Marijina života. Razmatranje je molitva za one koji žele više od Boga primiti i više Bogu dati. To je molitveni proces koji ostavlja vidljive promjene u duši onih koji zajedno s Marijom svaki dan uzimaju svoj križ i polaze za Isusom.

 

 

Škola molitve 3 (tiskano izdanje)
(elektroničko izdanje)

Često smo u nedoumici kome se trebamo moliti, te kako, što, i koliko dugo trebamo moliti. Također, često nismo sigurni čuje li Bog i prihvaća li našu molitvu. Kad se služimo darom jezika, ne trebamo sumnjati da je ono što govorimo dobro, jer je to nadahnuto Duhom Svetim i događa se u Duhu Svetom koji po krštenju boravi u našem nutarnjem čovjeku (srcu).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh