Aktualnosti

ŽUPA SV. LEOPOLDA MANDIĆA (DUBRAVA)

VIDEO Sinoć je u Zagrebu predstavljena knjiga ‘Padre Pio – čovjek nade’ u izdanju Biblioteke Figulus

Sinoć je u Zagrebu predstavljena knjiga 'Padre Pio – čovjek nade' u izdanju Biblioteke Figulus

Josip Kadić, voditelj hodočašća Padru Piju u San Giovanni Rotondo/ foto: Matej Halužan

Spomendan sv. Padra Pija svečano je proslavljen u zagrebačkoj Dubravi 23. rujna, jedinoj župi u Hrvatskoj u kojoj se čuvaju relikvije sveca. Dan poslije predstavljena je i knjiga „Padre Pio – čovjek nade“ poznatog talijanskog novinara Renza Allegrija.

Knjigu je predstavio Josip Kadić, voditelj hodočašća sv. Padru Piju u San Giovanni Rotondo u organizaciji Kristofora. Gospodin Kadić svoj je govor započeo vlastitim svjedočanstvom o tome kako se je upoznao sa životom sveca sa stigmama.

Prvi odlazak u San Giovanni Rotondo

Prije nego li je čuo za Padra Pija, Josip je pročitao životopis sv. Franje Asiškoga koji ga je odmah „osvojio“. Ipak, kada je čuo da postoji i svetac sa stigmama, odlučio je biti oprezan da ga „ne bi odveo na krivi put“. Kada mu je supruga, nedugo nakon toga, posvjedočila da je pokraj kreveta vidjela „bradatog fratra“, i kada su shvatili o kome je riječ – otišli su na hodočašće u San Giovanni Rotondo.

„Nismo tada imali puno novca na računu, ali rekao sam supruzi da idemo, struju i ostale režije platit ćemo kasnije.“ I tako je sve počelo. Josip danas, zajedno s Nediljkom Jelčićem, vodi svake godine hodočašća ovom velikom svecu Katoličke Crkve. Mnogi su u sv. Padru Piju pronašli svog duhovnog oca i zagovornika.

Tijekom svoga govora, gospodin Kadić podijelio je i svjedočanstva drugih ljudi kojima se je život promijenio po zagovoru sveca iz Pietrelcine. Neka svjedočanstva možete pronaći i u ovoj izvrsnoj knjizi, koja će vam, vjerujemo, biti na blagoslov.

Preskupo te Bog platio da bi te ostavio. (sv. Padre Pio)

Više o knjizi „Padre Pio – čovjek nade“ možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh