Brak i odnosi

SILA S VISINE // Ako vam se brak raspada, potrebna vam je živa Riječ, obučena u silu „Promjena će doći jedino kroz silu koja dolazi s visine…”

Ako vam se brak raspada, potrebna vam je živa Riječ, obučena u silu

Ne mogu to učiniti u svojoj snazi

U životu svakog vjernika dolazi vrijeme kad Duh mora djelovati od izvana. Trebamo ga da obavimo posao koji je potrebno obaviti – govoriti, dotaći, izbaviti. To se točno dogodilo kad učenici nisu mogli iz jedne osobe izbaciti demona koji ju je mučio. Isus im je rekao: „Ova vrsta izlazi jedino molitvom i postom” (vidi Mk 9,29). Drugim riječima, potrebno je potpuno se osloniti na Boga. Moramo reći. „Ne mogu to učiniti u vlastitoj sili. Potrebna je Božja snaga.”

Ako vam se brak raspada, potrebna je živa riječ od Boga koja je obučena u silu, ne samo teološka riječ.

Vrijeme na koljenima, vjerujući Bogu…

Ako crkve nisu odjevene u silu, obične su i bez posebne vrijednosti. Nije važno koliko je starješina pozvano da daju savjet. Jasnu odluku mogu donijeti jedan ili dvojica koji su obučeni u silu. Sve to poziva da se provodi vrijeme na koljenima, čekajući i vjerujući Bogu da će ispuniti potrebu u svojoj silnoj moći. A on se raduje susretu s nama! Isus je rekao učenicima: „Poslat ću obećanje moga Oca na vas” (Lk 24,49). Ovo obećanje ne dolazi ni od čega što mi činimo, nego po milosti našega dragog Oca.

Molitva i post. Promjena će doći jedino kroz molitvu koja dolazi s visine

Kažem vam, kad njegova sila dođe, ništa nije poput nje. Ne samo da mi imamo osjećaj Duha u sebi, nego to osjeća i svatko u blizini. Silazi slavna nazočnost i svatko zna da je na svetom tlu.

Učenici su trebali molitvu i post da bi izbacili samo jednog demona. Nama je to potrebno da se suočimo s čitavom pokvarenom kulturom. Promjena će doći jedino kroz silu koja dolazi s visine. To zahtijeva ljude koji nisu samo ispunjeni Duhom, ostaju u Duhu i hodaju po Duhu nego i vjerno čekaju na Duha da budu obučeni u silu od njega.

Autor: Gary Wilkerson (www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh