Duhovnost

SIGURNOST U NESIGURNOSTI

Prispodoba koja će vam pomoći da saznate koliko zaista vjerujete No, sljedeće ih je pitanje šokiralo: „Tko će se od vas popeti i doći sjesti u kolica?”

Josip Lončar: Prispodoba koja će vam pomoći da otkrijete koliko zaista vjerujete

Možda ste već čuli ovu priču? Na gradskome trgu nekoga grada, neki je čovjek razapeo čelično uže od tornja crkve do susjedne zgrade, na visini od desetak metara i na razmaku od petnaestak metara. Velik broj znatiželjnika koji su upravo izlazili iz crkve s nedjeljne mise okupio se kako bi vidio što će se dogoditi. Čovjek je u ruke uzeo motku i prošetao se od crkve do zgrade hodajući po čeličnom užetu. Ljudi su njegovu umijeću i hrabrosti oduševljeno pljeskali. Čovjek ih je tada, glasno vičući, upitao: „Vjerujete li da to isto mogu učiniti bez motke?!”

„Tko će se od vas popeti i doći sjesti u kolica?”

Svi su gotovo jednoglasno povikali da vjeruju. On je to zatim i učinio. Nakon toga je od nekud izvadio tačke (kolica) i upitao ljude vjeruju li kako to isto može učiniti gurajući kolica ispred sebe. Narod je ponovno jednoglasno povikao kako vjeruje. Zatim se, na veliko oduševljenje promatrača, čak nekoliko puta prošetao amo-tamo gurajući kolica ispred sebe.

Svime je time već uvelike zadobio njihovo povjerenje. Slijedilo je još jedno pitanje: „Vjerujete li da to isto mogu učiniti ako netko sjedi u kolicima?” Gotovo su svi odgovorili kako vjeruju, iščekujući da to i vide.

No, sljedeće ih je pitanje šokiralo: „Tko će se od vas popeti i doći sjesti u kolica?”

Odjednom je nastala tišina. Nitko se nije želio popeti i sjesti u kolica.

„Ako si ti, čitatelju, jedan od onih koji vjeruju, ali se ipak ne usude sjesti u kolica…“

Zanima me koliko je njih za vrijeme mise, kojoj su prije toga prisustvovali, „sjedilo u kolicima”. Na misi možemo promatrati a možemo i sudjelovati. Kada nakon mise izađemo iz Crkve, Isus nas može samo promatrati, a može i sudjelovati. Ako si ti, čitatelju, jedan od onih koji vjeruju, ali se ipak ne usude sjesti u kolica, tada je ova knjiga baš za tebe!

Ulomak iz knjige „Kako povjerovati – kako primiti vjerom i kako evangelizirati“ autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

O knjizi „Kako povjerovati“

U velikoj većini slučajeva od Boga ne primamo ne zato što nam On ne želi ili ne može dati, nego zato što ne možemo primiti. Naša bi molitva trebala počinjati OVIM pitanjem: „Mogu li primiti ono što te sada molim?” Dakle molitva bi se trebala mnogo više baviti promjenom srca molitelja nego nagovaranjem milosrdnoga Boga da nam se smiluje. Nakon što naučimo primati trebamo početi učiti davati. Jer ne primamo samo za sebe nego i za one koji ne mogu sâmi primiti. Ova knjiga govori o vjeri u Boga, o vjeri srca koja može primiti ono što nam Bog želi i može dati te govori o evangelizaciji. Napisana je tako da je svatko može razumjeti

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh