Duhovnost

DAVID WILKERSON

Siguran pokazatelj da duhovno rastemo i napredujemo Jednostavan će nam 'test' pokazati rastemo li duhovno ili ne! Pogledajte, dijelite članak da i drugi pročitaju – jer važno je za vječni život

Siguran pokazatelj da duhovno rastemo i napredujemo

Foto: Shutterstock


 

 

Pitanje koje si trebamo stalno postavljati

„Same sebe ispitujte, jeste li u vjeri! Same sebe provjeravajte!” (2 Kor 13,5).

Grčka riječ za „ispitati” ovdje znači „proučiti, ocijeniti”. Apostol Pavao kaže: „Ispitajte se da vidite hodate li prema Riječi Božjoj”. Trebamo se neprestano pitati: „Mijenjam li se? Postajem li bolji i blaži? Postaje li moj govor pravedniji? Prigovaram li još uvijek ili počinjem govoriti poučne riječi vjere? Nastojim li svjesno ugađati Isusu?”

Trebali bismo to samoispitivanje shvatiti vrlo ozbiljno. Ako ste kršćanin, ali još uvijek ste ravnodušni u vezi sa svojim duhovnim rastom, onda niste dopustili Duhu Božjem da obavi svoje djelo u vama. Pitajte se jeste li svakoga dana oduševljeni Isusom i njegovom Crkvom. Ili imate zamjerke, ljutnju, korijene gorčine?

Test koji će ti pokazati rasteš li duhovno ili ne

U mnogim područjima svoga života možete doživljavati rast, no ostati infantilni u drugim područjima. Evo testa pomoću kojeg možete lako vidjeti događa li se u vama duhovni rast ili ne. Jednostavno se pitajte: „Jesam li žedan? Želim li više Isusa i njegove svetosti?” Ako je odgovor da, možete biti sigurni da rastete, jer Riječ obećava: „Blago žednima i gladnima pravednosti, jer će se nasititi” (Mt 5,6).

Želite li rasti duhovno? Ako je tako, tražite Duha Svetog da osvijetli svojim svjetlom svako područje slabosti ili grijeha u vašem životu te mu zavapite: „Gospodine, ljubim te i čeznem da te bolje upoznam. Želim udovoljiti zahtjevima tvoje Riječi. Pomogni mi da po vjeri shvatim da si ti na djelu u meni omogućujući mi da duhovno rastem!”

Ne zaboravite da Bog upravo sada stoji pored vas, čak ako ste i u oluji. On navodnjava vaš duh, hrani vašu dušu, polaže u vama jako korijenje – pomažući vam da rastete u njemu!

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh