Razno

MARAVILLAS OD ISUSA

„Shvatila sam da svijet nije imao čime zasititi moje siromašno srceˮ Isusu Kristu i Maravillas, da bi se razumjeli, nisu bili potrebni obrasci

Foto: Zaklada Svete Maravillas od Isusa 

 

Otac Lopez je djelovao s puno mudrosti, možda jer još uvijek nije jasno vidio kojim putem treba krenuti njegova duhovna kćer. Ili je možda to činio da uvidi je li sposobna zanijekati svoje vlastite želje, a to je bilo nešto što se uistinu poklapalo s osobnošću tog pokornog ispovjednika. Ali Isusu Kristu i Maravillas, da bi se razumjeli, nisu bili potrebni obrasci. Maravillas je pjevala u svom srcu:

„Shvatila sam da svijet nije imao
čime zasititi moje siromašno srce.
Zavoljela sam Marijinog Sina
i predala mu zauvijek svoju ljubav.ˮ

Iako Maravillas nije mogla u potpunosti napustiti život toliko protivan njezinim željama i težnjama, vjenčanje njezine sestre Nini s markizom Bondad Reala, koje je trebalo biti dogodine, uvelike joj je olakšalo da započne s napuštanjem dotadašnjeg načina života. Popušta svojoj majci, kojoj nikada ne želi prkositi, pa se osjeća slobodnom posvetiti se onomu što je zanima: svojim roditeljima, životu pobožnosti i prakticiranja milosrđa.

Puno ga je voljela i posvetila je mnoge sate svog života razmišljajući kako ga učiniti sretnim. Voljela je duge šetnje s njim, posebno ljeti u San Sebastianu

Naime, Maravillas se veoma dobro razumjela sa svojim ocem. Puno ga je voljela i posvetila je mnoge sate svog života razmišljajući kako ga učiniti sretnim. Voljela je duge šetnje s njim, posebno ljeti u San Sebastianu. Išli bi vlakom do Renteria, a on bi pri povratku ostajao s prijateljima, dok je Maravillas odlazila u crkvu isusovaca ili Dobrog Pastira čineći društvo sakramentalnom Isusu. Zimi, kada obveze nisu ostavljale njezinu ocu slobodno vrijeme, posvećivala mu je prve noćne sate.

Ulomak iz knjige „Ako mu ti dopustiš… Život svete Maravillas od Isusa, bosonoge karmelićanke

Knjiga se može nabaviti direktno preko zaklade Svete Maravillas od Isusa ovdje,
ili putem e-maila:
[email protected]com 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh