Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Shvaćam li da je moje (ne)djelovanje u braku iskaz ljubavi i poštovanja prema tebi, Isuse?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Koliko sam spreman/spremna dati supružniku, obitelji, a koliko tražim? Možda nesvjesno zahtijevam da se oni priklone mojem načinu razmišljanja, funkcioniranja, onome što je „moje pravo“. Ovisi li moj brak prvenstveno o tome kako se moj supružnik ponaša, što on/ona daje, kako on/ona izvršava svoje obaveze, kakav je njegov/njezin odnos s Tobom, ili bih ja trebao/trebala razmišljati kako da ja budem blagoslov našem braku? Ako ništa drugo, mogu barem razmišljati kako biti blagoslov, što mogu ja promijeniti, što mogu učiniti bolje. Čak se mogu odreći samog/same sebe u određenim situacijama kako bih bio/bila sličan/slična tebi, Isuse, koji si se odrekao života radi mene. Shvaćam li uopće da je moje djelovanje u braku iskaz ljubavi i poštovanja prema Tebi? Što činim, koliko promišljam, kako djelujem? Kažem li da je preteško? Padam, ali ne ustajem? Zar nisam shvatio/shvatila da si i ti, Isuse, pao pod Križem, ali da si ustao, te da nije bitno koliko puta padnem, već koliko puta ustanem?

Od danas želim biti blagoslovljen/blagoslovljena tvojom snagom, silom i vodstvom, Isuse

Želim li biti Šimun Cirenac koji supružniku pomaže nositi križ i tako posvetiti svoj brak i zaslužiti veliko blago na nebu ili čekam da se prvo meni sve dadne kako bih ja mogao/mogla dati? Što je istina, kako ja na sve to gledam? Istina oslobađa! Od danas želim biti blagoslovljen/blagoslovljena tvojom snagom, silom i vodstvom, Isuse, te vlastitom odlukom iz dana u dan biti bračni partner koji će se truditi više. Danas odlučujem biti više s tobom, zazivati te više kad mi je teško biti veći blagoslov u braku. Odlučujem više opraštati da bih time više bio onaj koji / bila ona koja ljubi i poštuje. Odlučujem „u skrovitosti svoje sobe“ (Mt 6,1-6) hvaliti se time što sam više učinio/učinila za supružnika.

Hvala ti, Isuse, za istinu kojom me ovog trena želiš osloboditi; pomozi mi da ju prihvatim, za svoj brak, obitelj i život!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

U Djelima apostolskim čitamo: „Blaženije je davati nego primati“ (Dj 20,35). Shvaćam li da ću na koncu više dobiti ako prvo dadnem više, iz srca, iskreno? Ili se vodim logikom ovog svijeta? Izbor je na meni, a Isus čeka da nam pomogne ostvariti istinsku sreću, istinski brak i Vječni život.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh