Duhovnost

OČI I UŠI OTVORENE

Sestra Bogna Młynarz objašnjava: Kako čuti ono što nam Bog govori Bog je tu i govori nam. Mi samo trebamo naučiti kako govori i kako ga čuti...

s. Bogna Młynarz o tamnoj noći duše: U tami i čišćenju Bog postupno osposobljava dušu za nemoguće

Foto: Shutterstock


 

Mariusz: Mnogo se kršćana žali na činjenicu da u molitvi ne čuje Božji odgovor. Kako čuti ono što nam on govori?

s. Bogna: Sigurna sam da čuju Boga, samo što ne znaju dekodirati njegovu poruku. Bog nam govori cijelo vrijeme, ali mi ne znamo njegov jezik. Mi smo poput stranca u Kini – vidimo samo črčkarije, a ne natpise. Ponekad smo uporni u svojem scenariju, u kojem smo si jasno zacrtali da bi nam Bog trebao progovoriti i obično onda ne opazimo kada uistinu dođe. Poput onog prosjaka koji je molio: „Bože, daj mi znak. Učini da mi tko pokloni tri bombona. Tri bombona!ˮ Kad je prošao pokraj njega, Bog mu je u šešir stavio 100 kuna. Ali siromah se dalje svađao: „Bože, zašto nisi uslišio moju molitvu?ˮ „Prestani! Idi i kupi si tri kilograma bombona za tu lovu!ˮ Bog mu odgovara na molitvu – primijeti to!

Ponekad smo uporni u svojem scenariju, u kojem smo si jasno zacrtali da bi nam Bog trebao progovoriti i obično onda ne opazimo kada uistinu dođe…

U Dnevniku svete Faustine čitamo da je Faustina čula Isusov glas, pa možemo pomisliti: „Kakva šteta što i meni nije progovorio…ˮ Ali tko kaže da je to jedini način njegove komunikacije? Isus je svoju ljubav najjasnije objavio na križu. A tada nije previše govorio. Tko kaže da je susret s Bogom u tišini i šutnji lišen njegove dobrote? Otkad je susret samo glasovni? Molitva je susret u svojoj potpunoj višedimenzionalnosti. To nije telefonski razgovor. Bog nas dotiče i komunicira s nama na mnoge načine. Samo imajmo oči i uši otvorene. (…)

 

 

Iz knjige „Bog traži čovjeka” autorice časne sestre Bogne Młynarz, ZDCh. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh