Osobni razvoj

ŽIVOT U KRISTU

Sedam načela za pobjednički život Sjetimo se da je đavao poraženi neprijatelj i da je naš Bog veći i moćniji od svega s čime se suočavamo.

Foto: Shutterstock

1. Ne dopustite đavlu autoritet

Mnogi danas dođu u situaciju da žive u strahu, upravo jer Đavlu daju puno više snage i autoriteta nego li ju on doista posjeduje. Važno je znati da je đavao poput malog zmaja u usporedbi s veličinom Boga. Iako će nas pokušavati zastrašiti i prevariti, njegova je moć doista neusporediva s neograničenom moći našeg Nebeskog Oca. Pouzdajući se u ovu istinu, možemo vratiti samopouzdanje i odmaći se od neprijateljevog zastrašivanja.

2. Usmjerite svoj pogled na Boga

Dok se borimo s nedaćama i strahovima, najvažnije je svoj fokus usmjeriti ka Bogu. Umjesto da razmišljamo o đavolskom utjecaju, trebamo svoj pogled usmjeriti na veličinu, snagu i ljubav našeg Nebeskog Oca. Dok prepoznajemo Njegov bitak i Njegovu vjernost, mi mijenjamo svoju perspektivu koja nam pomaže da se nosimo s izazovnim situacijama. . Pouzdanjem u Božji karakter i Njegova obećanja, umanjujemo đavolovu sposobnost da izazove strah i sumnju u našim životima.

3. Veći je ONaj koji je u tebi

Nemojte dopustiti đavlu da vas zastraši jer svemogući Bog, svojom prisutnošću, ostaje nepokolebljiv. Kao vjernici, imamo sigurnost da smo odjeveni u Božju opremu, koja nam pomaže u borbi protiv neprijateljskih napada. Kada uistinu shvatimo vrijednost autoriteta kojeg imamo u Kristu, shvatit ćemo da đavao nema moći nad nama. On može napadati i varati, ali njegova taktika se ne može mjeriti s autoritetom i moći koju imamo u našem Spasitelju.

4. Budite oprezni, ali ne i ustrašeni

Iako je važno da budemo svjesni neprijateljeve taktike, življenje u konstantnom strahu nije rješenje. Pozvani smo paziti na neprijateljeve zamke u kojima se prepoznaje njegova želja da krade, ubija i uništava. Ohrabreni smo da ostanemo budni i postojani u vjeri te da ne podlegnemo strahu. Ako ostanemo čvrsto u Riječi Božjoj, oslanjajući se na Njegovo vodstvo i Duha Svetog, možemo se nositi s bilo kojim izazovom bez straha. Naša vjera u Božju zaštitu i providnost nam omogućava da plovimo kroz život s povjerenjem i sigurnošću.

5. Pobjeda u Kristu

Ususret smrti i očaju, možemo pronaći nadu u Kristu. Prva Korinćanima 15:55 postavlja pitanje: ‘Gdje je smrti pobjeda tvoja? Gdje je smrti žalac tvoj?’. Ovo pitanje ilustrira pobjedu nad smrću koju dobivamo po vjeri u Krista. Svojom smrću i uskrsnućem, Isus je porazio grijeh, smrt i snagu tame. Vjerujući, postajemo ujedinjeni se s Kristom i Njegova pobjeda postaje i naša pobjeda. U Njemu pronalazimo snagu, hrabrost i osiguranje vječnog života. Pobjeda nije samo mogućnost nego i stvarnost za one koji se uzdaju u Njega.

6. Rođeni u Kraljevstvu

Kao vjernici, mi nismo samo prisegnuli na kraljevstvo Božje, već smo s ljubavlju i rođeni u njemu. „Više ne morate kovati vlastiti put, ne morate se truditi učiniti ga što boljim“. Ova prekrasna istina potvrđuje nam posebnost koju imamo u odnosu s našim Ocem. Više nismo sluge, nego ljubljena djeca Božja, odabrana i posvojena u Njegovu obitelj. Shvaćajući identitet djeteta Božjeg učvršćujemo naše pouzdanje u suočavanju s neprijateljem. Dana nam je privilegija zazvati Isusovo ime, znajući da nas On čuje i odgovara na naše molitve. Ova intimna povezanost s Bogom daje nam snagu da nadvladamo strah i koračamo u pobjedi.

7. Ujedinjeni u pobjedi

Nismo sami u našoj borbi s neprijateljem. Kao zajednica vjernika, mi smo pozvani držati se zajedno, podupirući i ohrabrujući jedni druge. Snaga zajedništva u Kristu neprocjenjiva je. Kada ujedinimo snage, svjedočimo snazi Boga koja se manifestira u našoj sredini. Zajedno postajemo ogromna sila protiv neprijateljskih planova. Dijelimo svoje pobjede i svjedočanstva, nadahnjujući i podižući jedni druge. U tom jedinstvu nalazimo snagu, ohrabrenje i sigurnost da pobjeda nije samo individualno iskustvo, već zajednička stvarnost.

Strah je uobičajen i većina se bori s njim. Međutim, strah ne mora definirati naše živote. Usvajanjem ovih sedam načela, možemo vratiti autoritet, usmjeriti pogled na Boga i nadrasti strahove koji nam se žele usaditi u život.

Sjetimo se da je đavao poraženi neprijatelj i da je naš Bog veći i moćniji od svega s čime se suočavamo. Pomoću Krista, mi pronalazimo pobjedu nad strahom, sumnjom i neprijateljevim spletkama.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh