Duhovnost

DAVID WILKERSON

Ako se osjećaš kao da te Bog kažnjava, znaj da je to zato što si mu mio i jer ima plan za tebe! Kako reagiramo na probleme u životu: doživljavamo li ih kao katastrofu 😵 ili iza njih vidimo nešto (mnogo) više?

Ako se osjećaš kao da te Bog kažnjava, znaj da je to zato što si mu mio i jer ima plan za tebe!

Ljubljeni, važno je shvatiti da drugi promatraju naše živote i da su pod utjecajem našega ponašanja. Dakle, pitam vas, kako se ponašate? Jesu li vaša djeca utvrđena u Kristu dok promatraju vaš život? Jesu li manje zreli kršćani nadahnuti da ga upoznaju bolje zbog vašeg svjedočanstva? Jesu li grešnici privučeni Isusu zbog vaših blagih odgovora? Kad susretnete izazove u svom dnevnom životu, jeste li brzi na tome da ih predate Duhu Svetom? Ili prigovarate i krivite svoga nebeskog Oca te na kraju postajete hladni prema njemu?


Smisao svih naših kušnji jest da nas bace u Isusove ruke, proizvodeći u nama miomiris pouzdanja i vjere u našega Gospodina. Skloni smo zaboraviti sva dobra koja je Bog učinio za nas, tako da je dobro podsjetiti se na prošle pobjede i božanske intervencije. Ili možda mislimo da je posljednji izazov pretežak te kažemo: „O, Bože, ovaj put to je previše, ne mogu to podnijeti!” A Bog odgovara: „Samo se osvrni unatrag i sjeti se mene”. To je ono što je David učinio prije nego što je izašao i porazio onoga diva Filistejca:

„David još dometne: ‘Jahve koji me izbavio iz lavlje pandže i medvjeđe šape, izbavit će me i iz ruku toga Filistejca’” (1 Sam 17,37).

U jedno drugo vrijeme, David je rekao: „[Gospodin] me na polje prostrano izvede, spasi me, jer sam mu mio. Po pravednosti mojoj Jahve mi uzvrati” (Ps 18,20-21).

Ako se ikada osjećaš kao da te Bog kažnjava, budi uvjeren da je to zato što si mu mio i zato što ima plan za tebe: „Siguran sam u ovo isto da će onaj koji je počeo dobro djelo među vama dovršiti ga do Dana Krista Isusa” (Fil 1,6).

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

  • 86
  •  
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Klub prijatelja
Na vrh