Brak i odnosi

NI JEDNA TVOJA BOL NIJE UZALUD

Savršena supruga, a ostavljena zbog mlađe Ovoj je bilo suđeno biti skupljačica mačaka lutalica, a umjesto toga si je uzela supruga jedne od mojih najdivnijih prijateljica

Savršena supruga, a ostavljena zbog mlađe

Foto: Pixabay

 

Gabriellu se ne može optužiti ni da je bila previše neovisna, da je natjerala muža da misli kako joj više nije potreban. Nije bilo tako: pokazivala je sve svoje slabosti, tomu čovjeku koji je imao važan posao, puno moći, puno strasti kojima se mogao posvetiti samo zahvaljujući njoj koja je uvijek bila tu, kod kuće i na svim ostalim frontovima (kupovala je čak i poklone mrzovoljnoj svekrvi pretvarajući se da su od njezina sina, praktički prototip mučenice).

…dođe ti da se pitaš kako to da je jedna takva ostavljena zbog mlade djevojke koja je micala usnama dok je čitala, one koja ne samo da ne bi znala organizirati djecu-posao-kuću-muža već ne bi bila u stanju ni brinuti se o zlatnoj ribici

Konačno, dođe ti da se pitaš kako to da je jedna takva – koja je uspijevala čak kupiti čipkasto donje rublje i čitati knjige, koje joj je suprug preporučio, ne pripremajući pritom kavu s Red Bullom, nego s vodom – ostavljena zbog mlade djevojke koja je micala usnama dok je čitala, one koja ne samo da ne bi znala organizirati djecu-posao-kuću-muža već ne bi bila u stanju ni brinuti se o zlatnoj ribici i koja je šest mjeseci gnjavila kolege teškom odlukom da li da kupi Bimbyja (op. prev. Bimby – kuhinjski robot) ili ne, a onda ih je idućih šest mjeseci izvještavala o receptima koje je napravila nakon kupnje istoga.

…gledala ga je s obožavanjem svaki put kada bi on iznio neko svoje mišljenje, jer, žao mi je to reći, to je nešto čemu muškarci često ne mogu odoljeti

Ne, kažem, ako imaš život, tada ono što jedeš za večeru i kako to pripremaš ne može biti tema razgovora dužega od šest nanosekundi, zar ne? Jedeš da bi mogao raditi druge stvari, zar ne? I povrh svega, ne pozoveš li me na večeru, zašto bi me trebalo zanimati? Evo, ovoj je bilo suđeno biti skupljačica mačaka lutalica, a umjesto toga si je uzela supruga jedne od mojih najdivnijih prijateljica. I ne unatoč tomu što je bila glupa, već stoga što jest to bila i gledala ga je s obožavanjem svaki put kada bi on iznio neko svoje mišljenje, jer, žao mi je to reći, to je nešto čemu muškarci često ne mogu odoljeti. Oni bi željeli umirujuće žene, ne žene koje žele poboljšati svijet (ako je neka od vas našla način da bude sredina između stroja za mučenje i prostirke pred krevetom, neka mi se javi).

Kako je, nakon bolnog suočavanja s preljubom supruga, započela Gabrijelina nova priča čitajte u knjizi „Ni jedna tvoja bol nije bila uzalud“ autorice Costanze Miriano. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, do 31. siječnja možete nabaviti po akcijskoj cijeni od 50 umjesto 100 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh