Duhovnost

SAVJETI POZNATIH AMERIČKIH DUŠOBRIŽNIKA

Ako vaše dijete zna noću povikati: „Neki je čovjek u mojoj sobi!“ – ne biste to trebali shvatiti olako Djeca ponekad noću znaju povikati: „Tata, mama, neki je čovjek u mojoj sobi!“ Ili: „Tu je neki veliki pas!“ Mnogi roditelji na to odgovaraju riječima: „To ti se samo učinilo. Nastavi spavati.“ (…) Misionari iz Afrike pričali su nam kako se ondje zna dogoditi da djecu, pa čak i odrasle, nasmrt uguši nešto što oni nazivaju „crnom utvarom“…

Kako prepoznati prisutnost zloduha u prostoru?

Foto: Shutterstock

 

Djeca ponekad noću znaju povikati: „Tata, mama, neki je čovjek u mojoj sobi!“ Ili: „Tu je neki veliki pas!“ Mnogi roditelji na to odgovaraju riječima: „To ti se samo učinilo. Nastavi spavati.“ Čak i kad zloduhâ nema, to je pogrešno. Nevjerica, ismijavanje, ili sarkastični prijekor, djetetu poručuju kako njegova mašta nije vrijedna poštovanja, čime se može narušiti ili dokraja onemogućiti kasnije ispravno služenje imaginativnim sposobnostima.

Misionari iz Afrike pričali su nam kako se ondje zna dogoditi da djecu, pa čak i odrasle, nasmrt uguši nešto što oni nazivaju „crnom utvarom“

„Crna utvara“ – primjer iz Afrike

Ako zloduh zaista jest prisutan, takva će reakcija roditeljâ dijete ostaviti izloženim. Misionari iz Afrike pričali su nam kako se ondje zna dogoditi da djecu, pa čak i odrasle, nasmrt uguši nešto što oni nazivaju „crnom utvarom“. Paula i ja znali smo noću doživjeti napad đavolskih sila: u trenutku bismo bili tako uzeti te se nismo mogli ni pomaknuti! No, znali smo dobro što trebamo učiniti: tiho smo izgovorili molitvu Isus je moj Gospodar, jači od svake đavolske sile! Naposljetku smo bili u stanju naglas izgovoriti zapovijed kojom smo otjerali zloduha.

Roditelji tako mogu otići u djetetovu sobu i reći: „Znam, dušo, ali i Isus je tu, a On je jači od svakog zločestog čovjeka. Sada ćemo Ga…

No, što da učini dijete, koje još ne zna kako moliti? Roditelji tako mogu otići u djetetovu sobu i reći: „Znam, dušo, ali i Isus je tu, a On je jači od svakog zločestog čovjeka. Sada ćemo Ga zamoliti da odagna tu stvar i pošalje ti svoje moćne anđele koji će bdjeti nad tobom čitavu noć.“ Mudro je ujedno ostati malko pored djetetove postelje moleći u sebi molitve koje slave Gospodinovu vjernost, trajnu brigu i ljubav, sve dok dijete čvrsto ne zaspi. Ukoliko u sobi ipak nije bilo ničega, brižna će reakcija roditeljâ djetetu dati do znanja da je njegova mašta nešto važno i vrijedno uvažavanja.

Znamo da Sotona želi uništiti djecu, osobito onu koja imaju izrasti u snažne Gospodinove sluge

Ponekad se pitam, koji god bio tjelesni uzrok sindroma nagle smrti novorođenčadi, je li možda ipak posrijedi i nešto đavolsko? Svakako znamo da Sotona želi uništiti djecu, osobito onu koja imaju izrasti u snažne Gospodinove sluge. Pogledajte samo što se dogodilo po rođenju Mojsija, pa i samoga Gospodina Isusa! U Egiptu su pobijeni svi prvorođenci Izraelaca, a u Betlehemu je Sotona pobio svu djecu do dvije godine starosti kako mu nijedno od njih ne bi satrlo glavu (…)

Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje - John Loren Sandford i Mark Sandford

 

Iz knjige „Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje” autorâ Johna i Marka Sandforda. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

 

Svijet je načet; narodi, obitelji i pojedinci imaju iskustvo slomljena i pala svijeta u kojemu Sotona ima svoja uporišta moći. No, vjernici trebaju postati slobodni, cjeloviti i zreli u Kristu. Kako to postići? U knjizi ćete naučiti kako ozdraviti čitavu osobu, u emocionalnom, tjelesnom i duhovnom smislu, te kako se djelotvorno služiti oslobođenjem i unutarnjim ozdravljenjem. Upute se temelje na biblijskoj istini te na iskustvu autorâ, koje je plod njihova dugogodišnjega bavljenja ovim službama.

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh