Osobni razvoj

CRYSTALINA EVERT

SAVJET ZA ŽENE Evo što činiti, a što izbjegavati u traženju prave ljubavi Kada je u pitanju ljubav i traženje „gospodina savršenog“ svatko od nas ima različiti pristup, ali i različita iskustva. Evo što Crystalina Evert savjetuje djevojkama kod traženja prave ljubavi

Samo za djevojke: Evo što učiniti, a što izbjegavati u traženju prave ljubavi

Foto: Shutterstock

 

Što je dobro činiti:

Prije nego li kreneš na spoj, saznaj što tražiš od muškarca

Napravi objektivnu listu kvaliteta koje tražiš kod svog budućeg supruga, koje su ti važne i oko kojih nema pregovara (ali pripazi da budeš realna). Na taj se način nećeš zadovoljiti s manje. U međuvremenu se potrudi da ih i sama imaš.

Učvrsti temelje prijateljstva

Temelje najviše građevine svijeta, Burj Khalife ( u Dubaiju) čini više od 100 000 tona betona i čelika. Tako i prijateljstvo treba imati čvrste i stabilne temelje. Ako želiš izgraditi trajnu ljubav, počni dugim prijateljstvom. Ako je muškarac zainteresiran za tebe kao osobu, neću mu dosaditi tvoje prijateljstvo, nego će u njemu uživati bez da mora ući u ljubavnu vezu.

Upoznaj roditelje sa svojim problemima, osjećajima…

Bog ti je dao obitelj i dobre prijatelje s razlogom. Imaj dovoljno povjerenja u to da će oni uvidjeti tvoje probleme i nedoumice koje sama ne možeš razlučiti zbog svojih emocija.

Budi iskrena o svojim kriterijima

Ako moraš skrivati svoje moralne vrijednosti kako bi pridobila njegovu pažnju ili odobravanje, onda je bolje da ne ulaziš u vezu s tom osobom. Samo onda kada oboje živite čistoću, moguće je izgraditi vezu koja se temelji na ljubavi i u čijem je središtu Bog.

Povedi Boga na svoje spojeve

Kad sam izlazila sa svojim mužem, uvijek bismo otišli posjetit Presveti Oltarski Sakrament ili našli vremena za molitvu tijekom našeg spoja. Što ste bliže Bogu, to ćete biti osposobljeniji voljeti jedan drugoga.

Što ne činiti:

Ako tražiš ljubav, nemoj gledati prema van, nego prema unutra

Ako nosiš u sebi emocionalni teret ili rane iz prošlosti, nemoj ih gušiti. Prvo trebaš moliti Gospodina za iscjeljenje tih rana; nemoj koristiti vezu da bi ih potisnula. Idi na savjetovanje i posveti se sebi i tome procesu. To je pravi dar tvom budućem mužu, obitelji i tebi samoj.

Od svoje veze nemoj raditi idola, jer idoli prije ili kasnije budu uništeni

Kad veza postane centar tvojih težnji, razlog tvoje sreće ili očaja i vladar tvojeg srca, trebaš ju predati Bogu. Samo On može ispuniti tvoje najdublje čežnje.

Nemoj mijenjati sebe kako bi ga zadržala

Ako smanjiš svoje kriterije u traženju ljubavi, onda nije ljubav ono što tražiš.

Nemoj pretpostavljati da će svako poznanstvo s muškarcem prerasti u brak

Nauči kako imati zdrava poznanstva s muškarcima bez nametanja emotivnih težnji i snova u te odnose.

Uspori samu sebe

Nemoj sve iznijeti van u prvih 30 sekundi vašeg druženja. Ako je Božja volja da se jednog dana vjenčate, imate cijeli život pred sobom za otkrivanje najdubljih tajni, rana, nada i strahova. Ne trebaš mu prerano otkrivati svoje emocije, jer time možeš dovesti u pitanje predbračnu čistoću. Neki muškarci mogu iskoristiti naše emocije kako bi izvršili pritisak na stupanje u fizički odnos.

 

U teškim trenucima tijekom traženje prave ljubavi nemojte nikada zaboraviti ove Crystaline riječi:  „Često sam rekla da traženje ljubavi nije znak slabosti. Slabost je kad se zadovoljimo manjim od ljubavi.“

Autorica: Crystalina Evert (Radiant)

Prijevod: T.C.

Izvor: Blog „Istinska ženstvenost“

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh