Čitamo knjigu

BOG TRAŽI ČOVJEKA

San koji joj je pomogao da shvati što je zapravo duhovna borba U jednom trenutku začula sam u snu glas pun bijesa: „Zašto joj ne možemo nauditi?“ Čak ako je to i bila samo projekcija mojih iskustava, taj san imao je jasnu poruku: ako živimo u Isusu Kristu, mi smo poput posuda punih milosti.

Foto: Shutterstock

Obično dosta kritično dajem snovima proročko značenje, ali već mnogo godina dosta intenzivno pamtim jedan svoj san koji se tiče zloduha. Zapravo, dva sna. Oni su mi pomogli razumjeti što je zapravo duhovna borba.

U prvom snu bila sam gorljiva kršćanka (smijeh). Divan san. Kad bih barem tako bilo u stvarnosti (smijeh)! I činila sam puno dobrih stvari. Što sam više dobra činila, to se više oko mene širio krug svjetla. Iza tog kruga bila je tama, u kojoj su bila, kako sam osjetila, nekakva odvratna stvorenja. Nisu mi se mogla približiti jer me je okruživalo svjetlo. Kad sam u jednom trenutku prestala činiti dobro, krug svjetla se smanjivao, a stvorovi su mi se približavali. No i dalje mi nisu mogli ništa.

Zašto joj ne možemo nauditi?

U jednom trenutku začula sam u snu glas pun bijesa: „Zašto joj ne možemo nauditi?“ Čak ako je to i bila samo projekcija mojih iskustava, taj san imao je jasnu poruku: ako živimo u Isusu Kristu, mi smo poput posuda punih milosti. One su pune – dakle ništa loše izvana ne može se uliti u tu posudu. O tome govori Isus: nutrina čovjekova (koju smo predstavili slikom kuće) ne može ostati prazna. Nije dovoljno izbjegavati grijeh. Treba se napuniti Božjom milošću, napuniti njegovom prisutnošću. U suprotnome zloduh će ući i nastaniti se ondje sa svojim kolegama!

Duboko sam uvjerena da, kad bi zloduh imao slobodan pristup k nama, ne bi propustio ni trenutka da nas iskušava na zlo, samo da bi nas ubio i uništio.

U drugom snu nije bilo nikakvih slika. Samo iskustvo mržnje zloduha u čistom obliku. Ne mogu vam to opisati. Osjetila sam da bi me ta mržnja mogla ubiti u istom trenutku, poput uragana, poput cunamija. Bila je to koncentrirana, moćna sila, koja mi također ništa nije mogla učiniti, jer me pred njom branila Božja moć. Duboko sam uvjerena da, kad bi zloduh imao slobodan pristup k nama, ne bi propustio ni trenutka da nas iskušava na zlo, samo da bi nas ubio i uništio. Ali taj pas je privezan. Sigurni smo.

Iz knjige „Bog traži čovjeka“ autorice sestre Bogne Młynarz. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Najčitanije

Na vrh