Svjedočanstva

ANDREW STOECKLEIN

Samoubojstvo mladog američkog pastora skrenulo je pažnju na patnju svih onih koji se bore s depresijom i anksioznošću Kao razlog zbog kojeg si je mladi pastor oduzeo život, i Kayla i njegova crkva navode tešku borbu s depresijom i anksioznošću. Ova je tragedija potaknula Crkvu da počne pričati o mentalnom zdravlju i prevenciji samoubojstava…

Andrew Stoecklein sa suprugom i sinovima


 

Andrew Stoecklein, glavni pastor crkve Inland Hills iz grada Chino u Kaliforniji, pokušao si je oduzeti život 25. kolovoza ove godine. Nažalost, unatoč uloženom trudu, liječnici mu nisu uspjeli spasiti život – preminuo je u subotu navečer.

Kao razlog zbog kojeg si je mladi pastor oduzeo život, i Kayla i njegova crkva navode tešku borbu s depresijom i anksioznošću. Ova je tragedija potaknula Crkvu da počne pričati o mentalnom zdravlju i prevenciji samoubojstava.

Potaknuti ovom tragedijom, ohrabrujemo svakoga tko emocionalno pati da potraži pomoć“, navela je crkva Inland Hills na svojoj internetskoj stranici.

Nedugo nakon tragedije Kayla je napisala dirljivo pismo svom pokojnom suprugu:

Ništa ne može umanjiti bol koju osjećam otkada si otišao. Nedostaje mi svaki dio tebe, vidim te posvuda. Stalno vrtim taj sudbonosni dan u glavi i žalim što te nisam mogla spriječiti. Žalim što te nisam mogla držati za ruku i reći ti koliko te volim i koliko vjerujem u tebe. Bio si u pravu, ja zaista nisam shvaćala ozbiljnost tvoje depresije i anksioznosti. Nisam shvaćala kakvim nemilosrdnim duhovnim napadima si bio izložen. Bol, strah i nemir s kojima si se svakodnevno borio, za mene su nezamislivi. Neprijatelj je znao koliko si poseban, znao je kakve planove Bog ima za tvoj život. Neprijatelj je vidio da Bog koristi tvoje darove, tvoje sposobnosti i tvoj jedinstveni stil. Nije mu se to svidjelo i neprestano te progonio, mučio te na načine koje ne mogu ni zamisliti. Andrew, iz dubine srca ti želim reći da mi je žao.

Tako mi je žao što si se bojao. Tako mi je žao što si bio usamljen. Tako mi je žao što si se osjećao izdanim i povrijeđenim. Tako mi je žao što si vodio duhovni rat sasvim sam. Tako mi je žao što nisi dobio potrebnu pomoć i podršku. Nisam spremna reći ti zbogom. Ne mogu jesti, ne mogu spavati, ne mogu funkcionirati, osjećam se tako izgubljeno bez tebe. Bio si moj život. Bila sam toliko ponosna što sam tvoja supruga, Andrew.

Ti si nezamjenjiv, Andrew. Nikad neće postojati drugi čovjek poput tebe. Ne mogu ni zamisliti kakvo je prekrasno mjesto Bog pripremio u raju za tebe. Mogu samo zamisliti koliku radost osjećaš sada kada si doista slobodan. Voljela bih da mogu biti s tobom. Ali za sada, nastavit ću živjeti za tebe. Naučit ću naše dječake da budu Božji ljudi, baš kao što si ti bio. Tvoja priča može spasiti živote, mijenjati živote i promijeniti način na koji Crkva podupire pastore. Dok se ponovno ne susretnemo, molit ću se našem nebeskom Ocu. Nosit će me kroz svaku sekundu, svaku minutu, svaki sat svakoga dana.“

Jahve mi je svagda pred očima; jer mi je zdesna, neću posrnuti.“ (Ps 16,8)

 

Ako se i vi (ili netko koga poznajete) borite s duševnom bolešću ili imate suicidalne misli, znajte da niste sami. Samoubojstvo se može spriječiti. Postoji nada. Molimo vas, potražite pomoć.

Izvor: Faithit, GodUpdates

Prevela i priredila: Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh