Roditelji i djeca

RODITELJSKI PRIMJER

SAMO JE JEDAN NAČIN Kako potaknuti svoju djecu da počnu čitati Bibliju i moliti „Morao sam doznati što moja djeca moraju znati o Bogu i o životu. Morao sam tražiti takav odnos s Bogom kakav sam želio da ona iskuse, tako da im mogu pokazati da je to stvarno, a ne samo govoriti o tomu…“

Ako ne poznajete Bibliju i ne molite, vaša će djeca činiti isto

Foto: Unsplash


 

Ako ne poznajete Bibliju, ne možete postići da ona bude život vašoj djeci. Ako često ne molite, ne možete učiniti više od nejasna, općenita i neosobna govorenja o molitvi. A ako ne posvećujete dovoljno vremena Bibliji i molitvi, to znači da što drugo krade to vrijeme vama pred nosom. Ne samo da krade od vas, nego krade i od vaše djece, vašeg supružnika, vašeg nasljeđa i naraštaja vjernika u koje već sad možete ulagati.

Morate to htjeti, morate se otvoriti

Šokirat će vas kako Bog brzo, nakon što ste se tomu posvetili, može dovesti Pismo u živim bojama u strukturu i smjer vašega života. Ali morate to htjeti. Morate se otvoriti. Morate to svjesno učiniti sastavnim dijelom svakog dana.

To bi moglo značiti da gledate samo jednu utakmicu nedjeljom umjesto tri. To bi moglo značiti da će vaši razni elektronički uređaji mirovati nekoliko sati tjedno umjesto prebacivanja s programa na program, ili da nećete stalno pratiti ono što ostali rade i smijati im se. To bi moglo značiti često ustajanje u pet sati umjesto u šest i prepoznavanje koliko Bog može postići i učiniti s vama u samo 60 minuta molitve i čitanja Biblije.

Gospodin je pak, kao brz odgovor na moju molitvu, uskoro počeo…

Svjestan sam koliko je to značilo za mene. I zaključio sam da je vrijedilo onog što sam uložio. Morao sam doznati što moja djeca moraju znati o Bogu i o životu. Morao sam tražiti takav odnos s Bogom kakav sam želio da ona iskuse, tako da im mogu pokazati da je to stvarno, a ne samo govoriti o tomu. Htio sam takvu vjeru uz koju će oni prianjati u obiteljskim odnosima, a ne u kakvu prisilnu „biblijskom satu“. Htio sam pokazati stvarnu ljubav za Boga, ne dosadne zakonitosti. I istinsku ljubav za druge, ne obvezu zbog grižnje savjesti.

I tako sam pošao u potragu za svime time.

Gospodin je pak, kao brz odgovor na moju molitvu, uskoro počeo dovoditi ljude na moj put, donositi knjige na moj put, otvarati mogućnosti za proučavanje Biblije u mojem životu, stavljati velika učenja i učitelje u moj život. Sve je počelo tečajem na koji sam se upisao u crkvi koju nisam ni pohađao, koji se je sastojao od „životnog plana“ kao alata za ostvarivanje ciljeva osobnoga duhovnog života.

Ulomak iz knjige „Vjeruju li vaša djeca?“ autora Terencea Chatmona. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh