Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO SA ŠKOLE MOLITVE

Samo četiri mjeseca poslije, ja sam se udala… Ova mlada supruga je živog Boga, nakon dugog traženja napokon susrela u Školi molitve. Jedna od dubokih čežnji njezina srca, da se uda, ostvarila se vrlo ubrzo potom. No to nije jedini plod njezina sudjelovanja u Školi…

Samo četiri mjeseca poslije, ja sam se udala…

Foto: Shutterstock


Prvi put

Za Školu molitve sam prvi put čula u listopadu 2016., kada smo se obiteljski zaputili s Kristoforima na hodočašće Padru Piju u San Giovanni Rotondo. Tu sam prvi put iskusila molitvu koja nije bila samo recitacija i mogu reći da sam se tada prvi put pravilno prekrižila. Jako mi se svidio način molitve kroz razmatranje Božje riječi i prvi put sam doživjela da mi kroz tekst Biblije Bog nešto stvarno poručuje.

Kako tada još nismo ozbiljno razmišljali o tome da krenemo na Školu molitve, odlučili smo jedanput otići na susret iz pristojnosti. Međutim…

Nekoliko mjeseci nakon hodočašća, voditelj Škole je osnivao novu grupu „školaraca“ te je pozvao moga tatu i nas ostale (moju tetu, rođaka i mene) da vidimo kako to sve izgleda. Kako tada još nismo ozbiljno razmišljali o tome da krenemo na Školu molitve, odlučili smo jedanput otići na susret iz pristojnosti. Međutim, Gospodin je imao drugačije planove te smo u Školi sada već šest godina i svjesna sam da je ona odgovor na moju molitvu koju sam spomenula na početku.

Plodovi

Vrteći film unazad, vidim brojne plodove koji su se ostvarili u mome životu upravo preko Škole molitve. Postala sam puno otvorenija za razgovor o svojim problemima i više tražim pomoć od drugih, što prije nije baš dolazilo u obzir. Imam više razumijevanja za druge i vidim ljude u potrebi, dok sam prije bila više usmjerena na sebe i svoj život. Osluškujem ono što mi Gospodin želi reći tako da se već skoro šest godina svako jutro budim i najprije razmatram Njegovu riječ. Riječ me iz dana u dan mijenja i shvaćam da bez nje ne mogu živjeti. Ona me diže kada sam depresivna, opominje kada skrenem s puta, pokazuje mi put kada ne znam kako dalje. Jednom prilikom našla sam se u situaciji u kojoj su prisutni ogovarali. Htjela sam i ja reći nešto loše, ali glas u meni mi je govorio: „Mjerom kojom mjerite mjerit će vam se i sudom kojim sudite sudit će vam se“ (Mt 7,2). Tako sam odustala od bilo kakvog komentiranja.

Također, kroz čitanja koja razmatramo dobila sam snažnu čežnju za darom govora u jezicima. Tjedan dana nakon toga, dobila sam ga!

Svaki dan smo ustajale u šest sati, a cura za koju smo taj dan molile trebala je postiti i otići na Misu. Ubrzo nakon što smo počele moliti, počele smo primjećivati znakove od Gospodina. Počela su se događati svjedočanstva!

Udaje

Prije sam uvijek željela mijenjati druge, a sada sam počela mijenjati samu sebe pa su se ljudi oko mene počeli mijenjati. Tako sam jednom na poticaj prijateljice organizirala grupnu molitvu za naše buduće muževe, u kojoj su sudjelovale četiri djevojke koje sam odabrala po Duhu Svetom po uzoru na našeg Gospodina. Ta je prijateljica također predvodila molitvu kao i ja. Molitva je na kraju bila vrlo slična onoj na Školi. Trajala je sedam tjedana. Svaki dan smo ustajale u šest sati, a cura za koju smo taj dan molile trebala je postiti i otići na Misu. Ubrzo nakon što smo počele moliti, počele smo primjećivati znakove od Gospodina. Počela su se događati svjedočanstva! Samo četiri mjeseca od molitve, ja sam se udala, dvije se udaju ovoga ljeta, jedna se zaručila, a jedna je odlučila otići u časne sestre. Ona mi je priznala da se možda nikad ne bi odvažila na taj korak da nismo organizirale takvu molitvu. Vjerujem da će se plodovi molitve još više vidjeti i kasnije.

Domino-efekt

Uz to, Školi molitve se 2018. priključio moj sadašnji muž, tadašnji dečko. To nam je pomoglo u izgradnji zajedničke molitve i cjelokupnog odnosa.

Sve u svemu, kršćani u svijetu su kao „domino“: ako jedan „padne“ (tj. utječe na druge), „padaju“ i drugi. Upravo se to dogodilo u mome životu posredstvom Škole molitve te ju stoga svakako preporučam svima i zato s vama dijelim ovo svjedočanstvo!

Božji blagoslov!

ŠKOLA MOLITVE Nova grupa u Dubravi!

U Zagrebu je formirana nova grupa Škole molitve u Dubravi te ima mjesta za još nekoliko polaznika. Priključi se!

Prijave na: 098/195-0275 (Nediljko)

Susreti: ponedjeljkom u 18 sati.

Adresa (ulaz u zgradu s dvije strane): Avenija Dubrava 43 ili Hrvatskog proljeća 28, 1. kat

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh