Vijesti

ISUS POD RUŠEVINAMA CRKVE

Ispod ruševina crkve uništene potresom, pronađen tabernakul s netaknutim hostijama Ta je crkva bila uništena potresom. Godinu i pol nakon toga, pronađene su hostije - svježe, bez plijesni ili bilo kakvih promjena…

Ispod ruševina crkve uništene potresom, pronađen tabernakul s netaknutim hostijama

Foto: Shutterstock

 

Tabernakul iz 16. stoljeća bio je zatrpan pod ruševinama crkve Santa Maria Assunta u Arquati, uništenoj u potresu 2016. godine. Nakon što je tabernakul nedavno vraćen crkvi, u ciboriju su pronađene savršeno očuvane hostije. Don Angela je pri otvaranju tabernakula čekalo iznenađenje:

Premda je ciborij bio u horizontalnom položaju, nije bio otvoren. U njemu su bile netaknute hostije, iste boje, oblika i mirisa. Nikakva bakterija niti plijesan, što se inače pojavi nakon nekoliko tjedana. Ove pak, nakon godinu i pol, izgledaju kao da su od jučer.

Kad je nazvao časne sestre koje su pravile hostije i pitao ih jesu li koristile konzervans, odgovorile su: Ne, samo vodu i brašno.

Izvor: il Resto del Carlino; Avvenire.it

Prevela Jasmina Juroš

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh