Zanimljivosti

POUČNO!

Roditeljska pouka: ‘Sjećat ćeš se ove paste za zube do kraja života’ Hrvatski misionar Krvi Kristove i jedan od omiljenijih svećenika na društvenim mrežama pater Stjepan Ivan Horvat podijelio je poučnu priču

Foto: Shutterstock, ADragan

Foto: Shutterstock, ADragan

„Amy Beth Gardner, uoči početka školske godine, odlučila je poučiti kćer jednoj stvari. Rekla joj je da sjedne, uzme pastu za zube i iscijedi je na tanjur. Nije to napravila iz dosade, već kako bi svoju kćer pripremila prije polaska u školu i naučila je jednu važnu životnu lekciju.

Moja kći sutra kreće u školu. Kupili smo nove uniforme, uredili smo njezin ormarić i iznenadili smo je novim ruksakom. Ali, večeras, prije odlaska na spavanje, odradili smo još jedan zadatak, puno važniji od ostalih”, napisala je Amy uz fotografiju tanjura sa zubnom pastom.

Nakon što je Breonna istisnula svu pastu za zube iz tube, rekla sam joj da svu pastu vrati u tubu. Govorila je: „Ali, ne mogu”, i „Neće biti isto kao prije”.

Sjećat ćeš se ove paste za zube do kraja života.

Pričekala sam da kaže sve što ima, a onda sam rekla. „Sjećat ćeš se ove paste za zube do kraja života. Tvoje riječi imaju snagu života i smrti. Kada kreneš u školu, shvatit ćeš koja je težina tvojih riječi.

Imat ćeš priliku izgovoriti riječi kojima ćeš nekoga povrijediti, poniziti, oklevetati. Također ćeš imati priliku koristiti riječi koje će druge izliječiti, ohrabriti, inspirirati, pokazati im da ih voliš. Baš kao pasta za zube, jednom kada izađu iz tvojih usta, ne možeš ih vratiti natrag. Pažljivo biraj svoje riječi, Breonna.

Kada drugi ne vode računa o tome što govore, ti budi ona koja će birati što će reći. Svakog jutra biraj da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne riječi.

Kada drugi ne vode računa o tome što govore, ti budi ona koja će birati što će reći. Svakog jutra biraj da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne riječi. Neka te ljudi znaju po nježnosti i suosjećanju. Iskoristi svoj život da udahneš život svijetu kojem je tako očajnički potreban. Nikada, nikada nećeš požaliti što si izabrala ljubaznost”, naveo je.

Izvor: Facebook, Stjepan Ivan Horvat

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh