Duhovnost

BOG NAM GOVORI IZRAVNO

Riječi koje gotovo nikada ne zaboravljamo

Riječi koje gotovo nikada ne zaboravljamo

Foto: Priscilla Du Preez; Unsplash


 

Bog po svome Duhu govori i tako da njegove riječi izgovorene samo nama, jasno čujemo u srcu. To se događa rijetko i zato takve riječi najviše pamtimo, njih najviše razmatramo i gotovo ih nikad ne zaboravljamo.

Te su svete riječi u mom životu donijele višestruk rod. Mnogo su mi puta otvorile vrata na čudesan način, donijele mi mir i radost u srce

Na samom početku služenja u evangelizaciji našao sam se u teškoj situaciji. Bog mi je tada jasno progovorio riječi za koje sam znao da su zapisane negdje u Bibliji. Bile su to riječi iz Otkrivenja:

Znam tvoja djela. Evo, otvorio sam pred tobom vrata kojih nitko zatvoriti ne može. Doista, malena je tvoja snaga, a očuvao si moju riječ i nisi zatajio mog imena. (Otk 3,8)

Te su svete riječi u mom životu donijele višestruk rod. Mnogo su mi puta otvorile vrata na čudesan način, donijele mi mir i radost u srce. Zato tim riječima pridajem posebnu pažnju i težinu. One su u mnogočemu usmjerile moj hod prema vječnosti.

Pripremajući se za Misu, odjednom je u srcu jasno začuo riječi: „O svi vi, umorni i opterećeni, dođite k meni i ja ću vas odmoriti!”

Sljedeći se je događaj zbio jednom mom prijatelju kojemu je voljena supruga umrla od raka. Nakon sprovoda, potpuno shrvan, došao je u crkvu na sprovodnu Svetu Misu. Pripremajući se za Misu, odjednom je u srcu jasno začuo riječi: „O svi vi, umorni i opterećeni, dođite k meni i ja ću vas odmoriti!” Podigao je oči prema oltaru i ugledao te iste riječi napisane na oltarnoj slici. Odjednom je bio ispunjen dubokim mirom i nutarnjom radošću. Taj mir i radost u njegovu srcu trajali su danima. Čitavim je svojim bićem spoznao da je njegova supruga u raju jer mu je Bog dao kušati samo djelić tog raja.

Iz knjige „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ (III., prošireno izdanje) autora Josipa Lončara. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh