Duhovnost

BOG NAM GOVORI IZRAVNO

Riječi koje gotovo nikada ne zaboravljamo

Riječi koje gotovo nikada ne zaboravljamo

Foto: Priscilla Du Preez; Unsplash

 

Bog po svome Duhu govori i tako da njegove riječi izgovorene samo nama, jasno čujemo u srcu. To se događa rijetko i zato takve riječi najviše pamtimo, njih najviše razmatramo i gotovo ih nikad ne zaboravljamo.

Te su svete riječi u mom životu donijele višestruk rod. Mnogo su mi puta otvorile vrata na čudesan način, donijele mi mir i radost u srce

Na samom početku služenja u evangelizaciji našao sam se u teškoj situaciji. Bog mi je tada jasno progovorio riječi za koje sam znao da su zapisane negdje u Bibliji. Bile su to riječi iz Otkrivenja:

Znam tvoja djela. Evo, otvorio sam pred tobom vrata kojih nitko zatvoriti ne može. Doista, malena je tvoja snaga, a očuvao si moju riječ i nisi zatajio mog imena. (Otk 3,8)

Te su svete riječi u mom životu donijele višestruk rod. Mnogo su mi puta otvorile vrata na čudesan način, donijele mi mir i radost u srce. Zato tim riječima pridajem posebnu pažnju i težinu. One su u mnogočemu usmjerile moj hod prema vječnosti.

Pripremajući se za Misu, odjednom je u srcu jasno začuo riječi: „O svi vi, umorni i opterećeni, dođite k meni i ja ću vas odmoriti!”

Sljedeći se je događaj zbio jednom mom prijatelju kojemu je voljena supruga umrla od raka. Nakon sprovoda, potpuno shrvan, došao je u crkvu na sprovodnu Svetu Misu. Pripremajući se za Misu, odjednom je u srcu jasno začuo riječi: „O svi vi, umorni i opterećeni, dođite k meni i ja ću vas odmoriti!” Podigao je oči prema oltaru i ugledao te iste riječi napisane na oltarnoj slici. Odjednom je bio ispunjen dubokim mirom i nutarnjom radošću. Taj mir i radost u njegovu srcu trajali su danima. Čitavim je svojim bićem spoznao da je njegova supruga u raju jer mu je Bog dao kušati samo djelić tog raja.

Znaš li da prikazanjem Isusove žrtve zaista možeš postići:

  • oslobođenje od strahova, nemira i tjeskobe
  • otkupljenje od bolesti
  • oslobođenje i zaštitu od demonskih utjecaja
  • oslobođenje duša iz Čistilišta
  • spasenje umiruće osobe za koju prikazuješ Misu
  • vodstvo Duha Svetoga u zahtjevnim okolnostima
  • nutarnji mir i radost
  • i mnoge druge blagoslove?!

 

Znaš li prikazati Svetu Misu na neku od tih nakana? Razumiješ li što se stvarno događa na Misi?

O svemu tome možeš čitati u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara. Treće izdanje prošireno je dodatnim pripremama te dolazi u novom ruhu – džepnih je dimenzija i privlačnoga dizajna.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh