Duhovnost

RIJEČ ZA TEBE Odluči danas barem nešto činiti drugačije

RIJEČ ZA TEBE Odluči danas barem nešto činiti drugačije

Foto: Shutterstock

 

Treba pronaći neko vrijeme, koje nisi nikada imao, za molitvu i za razgovor s Bogom, ali baš za originalno susretanje s Isusom iz Nazareta. Treba uzeti Sveto pismo i temeljito čitati evanđelja da upoznaš osobu Isusa Krista, da bi znao koga to susrećeš kroz molitvu. Odluči da ćeš u korizmi bar nekome istinski oprostiti, da ćeš se s nekim pomiriti, bar nekoga razveseliti, posjetiti nekog bolesnika, bar jednom djetetu otrti suze, bar jednoj udovici pomoći da dođe do svojih prava. Barem nešto odluči, jer život brzo prolazi. Dani nestaju i svaki dan ti dolazi kao prosjak, koji te moli da u njegovu košaru nešto staviš, a ako ne staviš, kad dođe večer, ode prazan i tužan. A tvoji dani nestaju, ulijevaju se u rijeku vječnosti, kako kaže Izidor Poljak, bez ikakvih sadržaja, i ti ćeš onda prije ili kasnije očajavati, osjećat ćeš se frustriran i nesretan, jer život je dan da napuniš dane i vremena ispuniš djelima, obraćenjem i molitvom, da ispuniš suosjećanjem prema ljudima, a ti nisi to učinio.

Počnimo živjeti!

Vidiš kako je važno ponovno oživjeti korizmu u nama. Još nije kasno! Možda možeš učiniti taj korak i napraviti odluku što bi ti to mogao učiniti da košara vremena koja ti svaki dan dolazi bude ispunjena. Zamisli, kad bi sutra svaki sat ispunio nekom dobrom riječju, dobrim djelom, nečim što bi naučio, nečim gdje bi se promijenio, gdje bi nekom oprostio, gdje bi se pokajao za nešto – kako bi to bilo dobro. Počnimo živjeti!

Iz knjige „Obraćenjem do duševnog zdravlja“ autora prof. Tomislava Ivančića.

Izdavač: Teovizija.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh