Osobni razvoj

SREĆA JE PUT

RIJEČ ZA TEBE Kako živiš dok čekaš da ti se snovi ostvare?

Foto: Shutterstock

 

Ponekad se toliko usredotočimo na naše ciljeve i snove da zaboravimo uživati u jednostavnim stvarima svakoga dana. Jer, u životu nije najvažnije postizanje nekog cilja, nego put do toga cilja. Kako živimo dok idemo za ostvarenjem svojih snova? Važno je da nam taj put bude sve jasniji.

Jednom kad ostvariš svoj san, Bog ti da novi. Kad svladaš jedan izazov, pojavi se drugi

U ovome životu ne postoji ciljna linija, ovdje nikad ne dođemo „do kraja i onda uživamo“. Jednom kad ostvariš svoj san, Bog ti da novi. Kad svladaš jedan izazov, pojavi se drugi. Uvijek postoji drugi vrh koji možemo osvojiti. Ako se usredotočujemo samo na ciljeve do kojih trebamo stići, jednog ćemo dana shvatiti da smo propustili najveći dio svog života.

Nauči uživati u svakodnevnici. Nauči uživati u ljudima koje imaš u svojem životu. Nauči uživati u jednostavnim blagoslovima…

Život se uglavnom sastoji od rutina. Većina nas svakoga dana: ode na posao, dođe kući, večera, spava i onda sve ispočetka. Malo je posebnih trenutaka: završetak školovanja, vjenčanje, rođenje djece, odlazak na putovanje… Takvih je trenutaka malo i rijetki su. Zato, nemoj zapeti u tome da živiš samo za te posebne trenutke. Nauči uživati u svakodnevnici. Nauči uživati u ljudima koje imaš u svojem životu. Nauči uživati u jednostavnim blagoslovima koje ti Bog svakodnevno priprema. Nauči uživati u putovanju života! Amen.

Jer, „sreća je u načinu putovanja, a ne (samo) u odredištu“ (Roy Goodman).

Jer, „sreća je u načinu putovanja, a ne (samo) u odredištu“ (Roy Goodman).

Oče, hvala Ti za život

„Oče, hvala Ti za dar života. Hvala Ti za sve planove koje imaš za mene danas i u budućnosti. Nauči me uživati u putovanju života, da prihvatim svaki dan s radošću i oduševljenjem. Pomozi mi da vidim Tvoje blagoslove u svakom trenutku koji mi daješ, po Isusu Kristu. Amen.“

„Staza je pravednika kao svjetlost zore;
on sve više svijetli do potpunog dana.“ (Mudre izreke 4,18)

Dobro jutro.  I danas uživaj u životu!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh