Duhovnost

DAVID WILKERSON

RIJEČ NADE Možda je ovo ohrabrenje potrebno i tebi? Danas sam vođen Duhom Božjim da pošaljem nekoliko riječi ohrabrenja nekolicini, koji će primiti svoju riječ nade upravo u pravo vrijeme. Pogledajte je li jedan od ovih mini-odlomaka upravo za Vas

Riječ nade u pravo vrijeme: pogledaj je li jedno od ovih ohrabrenja upravo za tebe

Foto: Shutterstock

„Ako ne pošalješ nekoga da mi dâ riječ nade, neću preživjeti ovaj dan”

Jedan moj prijatelj bio je na kraju snage, očajan. U svojoj osobnoj noćnoj mori pitao se je li ga Bog zaboravio. Postao je tako očajan da je jednoga jutra zavapio Bogu: „Ako ne pošalješ nekoga da mi dâ riječ nade, neću preživjeti ovaj dan. Jednostavno ne mogu preživjeti još jedan dan”.

Nekoliko sati kasnije, u trenutku kad je bio spreman dići ruke od života, otišao je do poštanskog sandučića i pronašao tiskanu poruku koju mu je poslao jedan prijatelj nekoliko dana ranije. Bila je to poruka koju sam ja izdao 1992. godine, pod naslovom Stvaranje čovjeka Božjeg. Govorila je o nadi i obnovi njegove bolesne duše te se čudio pravom izboru trenutka Duha Svetog. Bog je došao upravo na vrijeme s riječju nade, posebno za njega.

Pogledaj je li jedan od ovih mini-odlomaka upravo za tebe

Danas sam vođen Duhom Božjim da pošaljem nekoliko riječi ohrabrenja nekolicini, koji će primiti svoju riječ nade upravo u pravo vrijeme. Pogledajte je li jedan od ovih mini-odlomaka upravo za Vas.

Za onoga tko prolazi kroz mračnu noć duše, misleći da ga je Bog iznevjerio:

Zbunili su vas glasovi. Vaši kršćanski prijatelji napustili su vas. Osjećate se previše poraženi da biste molili. Osjećate da vas je Bog izdao, pa čak i ostavio. Osjećaj napuštenosti je zastrašujući. U vama je duboka žalost. Na um vam pada misao da ste možda uvrijedili Boga. Izgubili ste sav osjećaj ljubavi Božje za vas. Evo što vam Bog želi reći:

Može li žena zaboravit svoje dojenče,

ne imat’ sućuti za čedo utrobe svoje?

Pa kad bi koja i zaboravila,

tebe ja zaboraviti neću (Iz 49,15).

Za onoga tko je u bračnoj krizi:

Duboko ste povrijeđeni. Želite da vam brak bude iscijeljen i obnovljen, ali sve izgleda beznadno. Jadni ste. Marljivo molite. Ne želite biti neposlušni Gospodinu, ali ne vidite nade u obnovu. Kažem vam, ne dižite ruke od svoga braka, bez obzira kako stvari loše izgledaju:

Nadoknadit ću vam godine koje izjedoše skakavac, gusjenica, ljupilac i šaška,

silna vojska moja što je poslah na vas (Jl 2,25).

… vidjeh putove njegove. Izliječit ću ga, voditi

i utješiti one što s njime tuguju (Iz 57,18).

Za onoga tko tuguje:

Dogodilo se nešto što je na vas spustilo žalost, tugu, težinu koje se ne možete otresti. Ljubite Gospodina, ali ova duboka žalost nazočna je dan i noć. Dižete se s njom i nosite je cijeli dan, a ne možete je se otresti ni noću. Ali Gospodin zna što podnosite. Evo njegove riječi nade za vas:

Znadem, o Jahve, da su ti sudovi pravedni

i da si me s pravom ponizio.

Tvoja ljubav nek’ mi bude tješiteljicom

po obećanju koje si dao sluzi svom.

Nek’ dođe na me milosrđe tvoje,

jer Zakon tvoj moja je naslada (Ps 119,75-77).

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: David Wilkerson (1931. – 2011.)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh