Razmišljamo o evanđelju

SVJEDOČANSTVO POSVOJENOG DJETETA

‘Riječ Božja mi je pokazala da imam jednog Nebeskog Oca koji me neizmjerno ljubi’

Foto: Pixabay

 

„Ivane, kako si nadišao bol koju ti je zadalo majčino napuštanje?“, pitao sam. A on: „Nije bilo lako. Dok sam odrastao, kad su mi moji roditelji koji su me posvojili rekli da sam bio posvojen, obuzeo me veliki duh tuge i srdžbe, iako sam živio u obitelji punoj ljubavi i materijalnog izobilja.

Prestao sam ići u crkvu jer sam bio ljut i na Boga i neprestano sam se pitao: Tko je moja majka? Zašto me je napustila? Zašto sam baš ja bio napušten?

Kako je vrijeme prolazilo, rana je postajala sve dublja i šira. Postao sam svadljiv. Nisam više učio. Sve mi se činilo uzaludnim i apsurdnim. Ljubio sam, a u isto vrijeme nisam podnosio roditelje koji su me posvojili. Prestao sam ići u crkvu jer sam bio ljut i na Boga i neprestano sam se pitao: Tko je moja majka? Zašto me je napustila? Zašto sam baš ja bio napušten? Zašto me je Bog stvorio? Ova pitanja bez odgovora su me uznemiravala.

„Sve ako te i tvoja majka napusti, ja te neću napustiti nikada“

Jednoga dana, otvorivši Bibliju, pogled mi pade na ove riječi Božje: „Sve ako te i tvoja majka napusti, ja te neću napustiti nikada“. Ove me riječi pogodiše duboko, te sam ih čuvao u svome srcu. Dobio sam jedno nutarnje svjetlo i započeo sam jedan put vjere koji je u moje srce stavio oproštenje i ljubav za moju majku, ljubav i zahvalnost za roditelje koji su me posvojili. Riječ Božja mi je pokazala da imam jednog Nebeskog Oca koji me neizmjerno ljubi“.

Čovjek nas napušta, Bog ne

Bog nije ideja, nego Osoba. On nas nije stvorio slučajno pa nas ostavio na trotoaru. Čovjek nas napušta, Bog ne. Kada nas čovjek napusti, Bog nas još više progoni svojom ljubavlju. Tko ljubi Gospodina tretira druge očinskom i majčinskom ljubavlju, ljubavlju sinovskom i bratskom. Tko ljubi s Isusom i u Isusu stvara jake veze ovdje na zemlji i još jače na nebu. To je zajedništvo svetih.
Blagoslivljam Gospodina koji mi je u mom svećeničkom životu darovao neizmjernu ljubav preko braće koji se u zajedništvu sa mnom, trude ljubiti Gospodina.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh