Vijesti

„Religije i migracije: prognanici i izbjeglice” – znanstveni simpozij

Foto: Pixabay

 

U prostoru Fakulteta filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu, 5. svibnja 2017. održat će se znanstveni simpozij naziva „Religije i migracije: prognanici i izbjeglice”

 

Program simpozija

Simpozij počinje pozdravnom riječju dekana Fakulteta, Ivana Kopreka u 10 sati. Nakon uvodne riječi slijedi glazbena točka, u kojoj će Slavica Gilić otpjevati pjesmu „Dođi, Duše Presveti”.

Prvi dio simpozija počinje u 10.15 sati. U prvom su dijelu zastupljena sljedeća predavanja: „Čovjek putnik. Filozofija o jednome antropološkom egzistencijalu” (Ivan Koprek), „Izdomljenje i udomljenje” (Nikola Stanković), „Migracija u nekim dnevnim novinama u HR” (Vine Mihaljević), „Obitelj u mreži migracije” (Darko Rogina), „Tko je moj bližnji? Stav Novog zavjeta prema izbjeglicama i prognanicima” (s. Silvana Fužinato) i „Javne komunikacijske poruke i politika (ne)dobrodošlice” (Tvrtko Barun-Kristina Samardžić).

Drugi dio simpozija započinje u 12 sati. U drugom su dijelu zastupljena sljedeća predavanja:  „Geopolitičke implikacije procesa migracija na zemlje Europske unije” (Mladen Puškarić), „Stranac i Drugi iz filozofske i teološke perspektive” (Anto Gavrić), „Stav islama prema izbjeglicama i prognanicima” (Aziz Hasanović), „Doprinos političke teologije pitanju migranata kao političkog i vjerskog izazova” (Mirko Vlk), „Sukob civilizacija ili empatična civilizacija” (Miro Jakovljević), „Multikulturni pristup integraciji izbjeglica: primjer Katoličke Crkve” (Snježana Gregurović) i „Empatija i briga pape Franje za izbjeglice i prognanike” (p. Mijo Nikić).

Simpozij završava raspravom koja započinje u 14 sati.

Najčitanije

Na vrh