Aktualnosti

REAKCIJA NA TRUMPOVU NAJAVU DA ĆE AMERIČKO VELEPOSLANSTVO PREMJESTITI U JERUZALEM Kršćanski poglavari iz Jeruzalema uputili pismo Donaldu Trumpu: ‘Ne može se postići trajni mir bez da Jeruzalem ostane Sveti grad’ Kršćanski poglavari i dužnosnici iz Jeruzalema uputili su 6. prosinca pismo američkome predsjedniku Donaldu Trumpu u kojemu traže da se održi međunarodni status grada Jeruzalema.

Kršćanski poglavari iz Jeruzalema uputili pismo Donaldu Trumpu: 'Ne može se postići trajni mir bez da Jeruzalem ostane Sveti grad'

Svaka iznenadna promjena bila bi štetna, stoji u pismu koje je potpisalo 13 kršćanskih patrijarha i crkvenih dužnosnika a koje je upućeno nekoliko sati prije nego što je američki predsjednik najavio preseljenje američkoga veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem.

Uvjereni smo kako će taj korak osnažiti mržnju, sukobe, nasilje i patnju u Jeruzalemu i u Svetoj zemlji, ističu kršćanski poglavari. U pismu se moli predsjednika Trumpa da podupre mirovni proces između Izraelaca i Palestinaca.

Ne može se postići trajni mir bez da Jeruzalem ostane Sveti grad, zajedničko mjesto triju religija i dvaju naroda, stoji u pismu koje su, među ostalima, potpisali i grčko-pravoslavni patrijarh Theophilos III., apostolski upravitelj Latinskog patrijarhata nadbiskupa Pierbattista Pizzaballa i franjevački kustos Svete zemlje Francesco Patton.

Izvor: IKA; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh