Duhovnost

DAVID WILKERSON

Razumiješ li značenje najdragocjenijeg dara koji nam je nebeski Otac dao? U najdragocjenijem daru koji nam je nebeski Otac dao čudotvorna je moć!

Razumiješ li značenje najdragocjenijeg dara koji nam je nebeski Otac dao

Foto: Shutterstock


 

Bez sumnje, krv Isusa Krista je najdragocjeniji dar koji nam je nebeski Otac dao. Kršćani su običavali pjevati o moći krvi u omiljenoj staroj pjesmi koja govori: „Moć je, moć, čudotvorna moć u dragocjenoj krvi Janjetovoj.”

Međutim, bojim se da nismo uspjeli shvatiti veliko značenje Isusove krv. Naime, kroz njegovu smo krv oslobođeni iz ropstva grijeha – svi naši grijesi su pokriveni – no u dragocjenosti njegove krvi daleko je više moći i vrijednosti.

Većina kršćana zna da je Isus prolio svoju krv na nas. Kad je Krist podigao čašu na posljednjoj Pashi, rekao je: „Ovaj je kalež Novi savez u mojoj krvi, koja se za vas prolijeva” (Lk 22,20). Svaki put kad sudjelujemo u Večeri Gospodnjoj, prisjećamo se njegove žrtve. Ali u Pismu se o krvi govori na dva načina: o prolivenoj krvi i poškropljenoj krvi.

Poznati primjer „škropljenja krvi” je kad je Izraelcima bilo zapovjeđeno da uzmu izop, urone ga u krv zaklanog janjeta i poškrope njome nadvratnik i oba dovratnika svojih prednjih vrata za zaštitu od anđela smrti. Kuća s nanesenom krvi tada je bila pošteđena (vidi Izl 12,22-23). Da je krv ostala u posudi, ne bi imala nikakva učinka. Morala se nanijeti – poškropiti – da bi postigla učinkovitost.

Ova krv u Izlasku 12 je slika Kristove krvi. Krv koja je potekla na Golgoti nije se potratila, nije pala na tlo i nestala. Bila je skupljena u nebeski izvor, spremna da bude poškropljena na dovratke naših srca, ne samo za oproštenje nego i za zaštitu protiv svih uništavajućih sila sotone. Proglašavajmo pobjedu Isusove krvi u svojim životima i počnimo ga slaviti na nov način!

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh