Duhovnost

DAVID WILKERSON

Razumiješ li značenje najdragocjenijeg dara koji nam je nebeski Otac dao? U najdragocjenijem daru koji nam je nebeski Otac dao čudotvorna je moć!

Razumiješ li značenje najdragocjenijeg dara koji nam je nebeski Otac dao

Bez sumnje, krv Isusa Krista je najdragocjeniji dar koji nam je nebeski Otac dao. Kršćani su običavali pjevati o moći krvi u omiljenoj staroj pjesmi koja govori: „Moć je, moć, čudotvorna moć u dragocjenoj krvi Janjetovoj.”

Međutim, bojim se da nismo uspjeli shvatiti veliko značenje Isusove krv. Naime, kroz njegovu smo krv oslobođeni iz ropstva grijeha – svi naši grijesi su pokriveni – no u dragocjenosti njegove krvi daleko je više moći i vrijednosti.

Većina kršćana zna da je Isus prolio svoju krv na nas. Kad je Krist podigao čašu na posljednjoj Pashi, rekao je: „Ovaj je kalež Novi savez u mojoj krvi, koja se za vas prolijeva” (Lk 22,20). Svaki put kad sudjelujemo u Večeri Gospodnjoj, prisjećamo se njegove žrtve. Ali u Pismu se o krvi govori na dva načina: o prolivenoj krvi i poškropljenoj krvi.

Poznati primjer „škropljenja krvi” je kad je Izraelcima bilo zapovjeđeno da uzmu izop, urone ga u krv zaklanog janjeta i poškrope njome nadvratnik i oba dovratnika svojih prednjih vrata za zaštitu od anđela smrti. Kuća s nanesenom krvi tada je bila pošteđena (vidi Izl 12,22-23). Da je krv ostala u posudi, ne bi imala nikakva učinka. Morala se nanijeti – poškropiti – da bi postigla učinkovitost.

Ova krv u Izlasku 12 je slika Kristove krvi. Krv koja je potekla na Golgoti nije se potratila, nije pala na tlo i nestala. Bila je skupljena u nebeski izvor, spremna da bude poškropljena na dovratke naših srca, ne samo za oproštenje nego i za zaštitu protiv svih uništavajućih sila sotone. Proglašavajmo pobjedu Isusove krvi u svojim životima i počnimo ga slaviti na nov način!

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh