Brak i odnosi

PRIČA MLADOG BRAČNOG PARA

Razmišljali su o razvodu, a onda je suprug dobio zanimljivu ideju… Svaki brak ima svoje uspone i padove. Kada početna zaljubljenost i zanos prođu, mnogi pomisle da je nestala i ljubav, da to „više nije to“. No tek tada možemo otkriti pravo značenje ljubavi...

Razmišljali su o razvodu, a onda je suprug dobio zanimljivu ideju…

Foto: Shutterstock

 

Bili su tek nekoliko mjeseci u braku. No i to je bilo dovoljno da shvate da brak i nije baš onakvim kakvim su ga zamišljali. Nije da se više nisu voljeli; naprotiv, još su uvijek osjećali snažne emocije jedno prema drugome. Ali su ih sve rjeđe iskazivali.

Nisu željeli razvesti se

Samo nekoliko mjeseci prije, bilo je kao da su se natjecali tko će prvi reći: „Volim te!“; ili tko će to u danu više puta ponoviti; ili tko će to drugome dokazati na zanimljiviji ili originalniji način. I nije im to bilo teško, niti im je moglo dosaditi. Činili su to iskreno i s ljubavlju; pružalo im je neopisivo zadovoljstvo svoje osjećaje pokazati jedno drugome.

No u jednom trenutku kao da se je sve iz korijena promijenilo. Zadnje vrijeme bili su toliko napeti, da je i najmanji događaj ili najbezazlenija riječ bila dovoljna za ozbiljnu svađu i vrijeđanje. Već sasvim očajni i umorni od novonastale situacije, jedne su večeri odlučili sjesti i porazgovarati o svemu. I, ako je moguće, pronaći neko rješenje.

Nisu željeli razvesti se, ali su istovremeno bili i svjesni da je nemoguće živjeti takvim životom. Bilo im je sve jasno, ali nisu nalazili riječi kojima bi to izrazili. Dugo su sjedili jedno nasuprot drugom, šuteći, razdirani proturječnim osjećajima i mislima, neprestano se pitajući koje bi rješenje bilo najbolje za njih.

Njegovoj se je ženi ta ideja učinila prilično čudnom i suludom – da im budućnost braka ovisi o…

I odjednom muž reče: „Sjetio sam se! Hajdemo zasaditi jedno drvo u vrtu i to neka bude naše drvo. Ako kroz sljedeća tri mjeseca drvo uvene, razvest ćemo se. Ali ako počne rasti i razvijati se, nikada više nećemo razmišljati o razvodu. Za to vrijeme možemo spavati u odvojenim sobama. Što misliš?“

Njegovoj se je ženi ta ideja učinila prilično čudnom i suludom – da im budućnost braka ovisi o nekakvom drvetu. Ali kad je malo bolje razmislila o bezizlaznosti njihove situacije, pristala je. Sljedećega su jutra zajedno otišli do obližnjeg rasadnika kako bi kupili jedno manje drvo. Potom su ga i posadili u svome vrtu.

Prošlo je oko mjesec dana. Jedne su se noći sudarili u tami njihova vrta. U pogledima im se je isprva vidjelo čuđenje, da bi se ono zatim pretvorilo u radostan sjaj.

Oboje su u rukama nosili kantu vode. Svake su noći zalijevali drvo…

 

Nepoznati autor

OTKRIJTE JEDINSTVENU TAJNU USPJEŠNOG BRAKA!

Najdublja ženina potreba je potreba za ljubavlju. Kad je ta potreba ispunjena, ona je sretna.

Muškarčeva najdublja potreba je da se osjeća poštovanim. Kad je ta potreba ispunjena, on je sretan. U suprotnom, dolazi do sukoba.

Jedinstvena tajna uspješnoga braka Autor daje odgovore i biblijske naputke za ova ključna pitanja: • zašto dolazi do sukoba u braku? • kako ih riješiti? • kako uživati u novootkrivenoj ljubavi i poštovanju?

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh