Duhovnost

MOLITVE KOJE ISCJELJUJU SRCE

Razmislimo o opraštanju „Gospodine, koliko puta smije moj brat sagriješiti protiv mene, a da mu još uvijek oprostim? Do sedam puta?“ Isus mu je odgovorio: „Kažem ti, ne samo sedam puta, nego sedamdeset i sedam puta!“ (Mt 18,21-22, SHP)

Foto: Unsplash, Caleb Woods

 

Molimo da nam Bog oprosti grijeh

„Tada čuj ti u nebu i oprosti grijeh svojih slugu i svoga naroda, Izraela, da ih poučiš dobru putu kojim će hoditi, i pošalji kišu na svoju zemlju, koju si svome narodu dao u baštinu.“ (1 Kr 8,39)

Svatko od Boga prima prema onome što mu je u srcu

„Tada ti čuj u nebu, svome prebivalištu, i oprosti, i djeluj, i daj svakome prema njegovim putovima, jer ti poznaješ njegovo srce (jer ti, samo ti, poznaješ srca sve djece ljudske). (1 Kr 8,39)
Tada ti čuj s neba, svoga prebivališta, i oprosti, i daj svakome prema svim njegovim putovima, čije srce ti poznaješ (jer ti jedini poznaješ srca djece ljudske). (2 Ljet 6,30)

Bog će oprostiti i iscijeliti nas ako priznajemo svoje grijehe

Ako se moj narod, koji je nazvan mojim imenom, ponizi, i pomoli, i potraži moje lice, i odvrati se od svojih zlih putova, tada ću ja čuti s neba i oprostiti njihov grijeh i ozdraviti njihovu zemlju. (2 Ljet 7,14)
Jer ti si, Gospodine, dobar i spreman oprostiti; i bogat si milosrđem svima onima koji tebe prizivaju. (Ps 86,5)
Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je on i pravedan da nam oprosti naše grijehe i da nas očisti od svake nepravednosti. (1 Iv 1,9)

Opraštanje mora biti stalno

Tada je Petar pristupio Isusu i upitao ga: „Gospodine, koliko puta smije moj brat sagriješiti protiv mene, a da mu još uvijek oprostim? Do sedam puta?“ Isus mu je odgovorio: „Kažem ti, ne samo sedam puta, nego sedamdeset i sedam puta!“ (Mt 18,21-22, SHP)

Bog nam oprašta onako kako mi opraštamo drugima

„I oprosti nam duge naše, kao što mi opraštamo dužnicima svojim.“ (Mt 6,12)
„Jer ako vi oprostite ljudima njihove prijestupe, oprostit će i vama Otac vaš nebeski.“ (Mt 6,14)
„I gospodar ga njegov, gnjevan, preda mučiteljima dok ne isplati sve što mu je dugovao. Tako će i moj nebeski Otac učiniti vama ako svatko od srca ne oprosti svome bratu njegove pogreške.“ (Mt 18,34-35)
„Ali ako vi ne oprostite, neće ni Otac vaš, koji je u nebu, oprostiti vaše prijestupe.“ (Mk 11,26)
„Nemojte suditi pa nećete biti suđeni; ne osuđujte i nećete biti osuđeni: oprostite i oprostit će vam se.“ (Lk 6,37)
„I oprosti nam grijehe naše, jer i mi opraštamo svakomu dužniku svojemu. I ne uvedi nas u napast, nego nas izbavi od zla.“ (Lk 11,4)

Kada nas povrijedi ljudska nečovječnost, trebamo oprostiti

Tada Isus reče: „Oče, oprosti im; jer ne znaju što čine.“ (Lk 23,34)

Ulomak iz knjige „Molitve koje iscjeljuju srce“ autorâ Marka i Patti Virkler. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, po sniženoj cijeni od 80 kuna možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh