Duhovnost

IZ NOVE KNJIGE „BESKRAJNO JE BOŽJE MILOSRĐE”

Razmatranje prvog žalosnog otajstva s bl. Mihaelom Sopoćkom Isusova molitva u Getsemanskom vrtu uči nas da smijemo moliti Boga da ukloni trpljenja i nevolje koje nam prijete u sadašnjem životu, ali pod uvjetom da se naša volja potpuno podloži Božjoj volji

PRVO ŽALOSNO OTAJSTVO

Foto: Pixabay

 

I otrgnu se od njih koliko bi se kamenom dobacilo, pade na koljena pa se molio: „Oče! Ako hoćeš, otkloni ovu čašu od mene. Ali ne moja volja, nego tvoja neka bude!“ (Lk 22, 41 – 42)

Razmatranje

Unutarnja je muka Gospodina Isusa u Getsemanskom vrtu bila toliko strašna da bi – kako pišu crkveni oci – umro samo od nje da Otac Nebeski nije osnažio svojega preljubljenog Sina da bi mogao pretrpjeti još strašnije tjelesne muke koje su ga tek čekale. Gospodin Isus potpuno se predaje Očevoj volji: „… ne moja volja, nego tvoja neka bude.“

Predanje Božjoj volji jedan je od najčišćih i najuzvišenijih oblika ljubavi prema Bogu

Isusova molitva u Getsemanskom vrtu uči nas da smijemo moliti Boga da ukloni trpljenja i nevolje koje nam prijete u sadašnjem životu, ali pod uvjetom da se naša volja potpuno podloži Božjoj volji. Božja je volja upravo milosrđe, jer Bog prije svega želi izvesti čovjeka iz duhovne bijede i dati mu sve ono što mu nedostaje. Predanje Božjoj volji jedan je od najčišćih i najuzvišenijih oblika ljubavi prema Bogu, a savršen primjer takva odnosa s Ocem Nebeskim ostavio nam je Isus upravo u svojoj molitvi u Getsemanskom vrtu.

Beskrajno je Božje milosrđe - razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine

Iz nove knjige Beskrajno je Božje milosrđe – razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine, autor bl. Mihael Sopoćko. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Svima koji njeguju pobožnost Božjem milosrđu i onima koji se trude tu pobožnost utjeloviti u svakodnevicu svojeg života, posla, obiteljskih situacija, sada se, evo, nudi i dodatna pomoć, u obliku ova dva dragulja duhovnosti – razmatranja Križnog puta i Svete krunice s blaženim Mihaelom Sopoćkom, duhovnikom svete Fustine Kowalske.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh