Osobni razvoj

KAKO MOLITI ZA SVOJU ODRASLU DJECU

Razlog zbog kojeg se trebamo odreći vlastitih planova Bog je od Abrahama tražio da se odrekne svojega sna – sna o tome da ima sina, kao i o onome što će njegov sin postati – i taj san u potpunosti preda Bogu

planiranje, ilustracija

Foto: Volodymyr Hryshchenko, Unsplash

 

Bog će od nas tražiti da se odreknemo svojih planova za našu odraslu djecu jer želi da se i mi i djeca oslonimo na Njega, kada su posrijedi naši životni planovi.

Bog je od Abrahama tražio da odvede svojega jedinog sina Izaka na točno određeno mjesto, da bi ga ondje prinio kao žrtvu. Izak je bio dijete Božjega obećanja Abrahamu i Sari, koji nisu imali djece sve do veoma zrele dobi.

Abraham je Bogu iskazao svoje poštovanje

Bog je od Abrahama tražio da se odrekne svojega sna – sna o tome da ima sina, kao i o onome što će njegov sin postati – i taj san u potpunosti preda Bogu. Pokazalo se da će Bog naposljetku na isti način žrtvovati i Svojega jedinca, Isusa.

Svojom spremnošću na tu žrtvu, Abraham je Bogu iskazao svoje poštovanje, bezuvjetnu ljubav i pouzdanje jer je vjerovao da će podići Izaka iz mrtvih. Bog se umiješao točno na vrijeme, providjevši ovna za žrtvu umjesto Izaka (usp. Knjiga Postanka 22,1-13).

Tada „Onome mjestu Abraham dade ime: ‘Gospodin proviđa’. Zato se danas veli: ‘Na brdu Gospodinovog proviđanja.’“ (usp. Knjiga Postanka 22,14).

 

Za Book.hr priredila A. P.

 

 

 

Iz knjige „Kako moliti za svoju odraslu djecu“ Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh